"VÁLLALKOZÓK" címkével ellátott hírek
A vállalkozók a kormány legfontosabb szövetségesei, akik maguknak és másoknak is képesek munkát adni - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Hódmezővásárhelyen.
Immár ötödik alkalommal rendezték meg Füzesgyarmaton a gazda-és vállalkozónapot. Az esemény kiemelt célja volt, hogy a legfrissebb hazai és európai uniós pályázati lehetőségekkel kapcsolatos információkat hatékonyan, megfelelő környezetben adják át a helybéli gazdák, vállalkozók és a civil szervezetek munkatársai számára.
Január 29-én délután a Városházán adott fogadást Toldi Balázs polgármester Gyomaendrőd legtöbb helyi adót fizető, és így a legtöbb helyi munkalehetőséget biztosító vállalkozásai számára. Zongorán közreműködött Gyumbier Adrienn, a Kállai Ferenc Művészeti Iskola tanára.
A FIVOSZ hetedik alkalommal hirdeti meg az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat. Azoknak a vállalkozóknak a jelentkezését várják, akik fiatal koruk ellenére sikeresek a gazdasági életben, és jó példaként szolgálhatnak társaik számára.
A Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte annak a magyar-horvát kettős állampolgárságú férfinak az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint csaknem félmillió eurót - mintegy 150 millió forintot - csalt ki európai uniós pályázati pénzek ígéretével magyar vállalkozóktól - hangzott el szombaton az M1 Híradójában.
A Demokratikus Koalíció (DK) szerint több száz fiatal vállalkozót tart sakkban a kormány azzal, hogy visszatart elnyert pályázati támogatásokat.
A francia gazdaságot és azon belül is a vállalkozásokat mintegy harminc éve sújtó adók, járulékok és bürokrácia ellen tüntettek hétfőn Párizsban és Toulouse-ban kis- és középvállalkozók, akik 15 év után most először vonultak ismét utcára.
Száznál is többen fogadták el a meghívást a BNI békéscsabai csoportjának nyitónapjára. Bár a csoport hivatalosan már megalakult, most egy olyan rendezvényt tartottak, ahol az érdeklődők, kívülállók is megtudhatták, mi az a BNI, miért jó tagnak lenni és hogyan lehet bekerülni a csoportba. A rendezvény során a helyi csoport tagjai is bemutatkoztak.
Fél év alatt 62 százalékkal nőtt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) tartósan tartózó vállalkozók száma, míg a tartósan adós magánszemélyeké és egyéni vállalkozóké 3 százalékkal bővült - derül ki az adóhatóság honlapján csütörtökön közzétett adatokból.
Pénteken gálaműsor keretében adta át a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Békés Megyei Szervezete azokat az elismeréseket, amelyeket immár nyolcadszor ítélnek oda megyei kiválóságoknak. 2013-ban a Média Különdíjra a hír6.hu-t tartotta érdemesnek a megyei tagozat elnöksége.