"VALLÁSSZABADSÁG" címkével ellátott hírek
Jeles évfordulója van annak, hogy a méltán tisztelt, de mégsem eléggé közismert „tordai ediktumban” meghirdették a világon először a vallási és lelkiismereti szabadságot, amely egyben az unitárius egyház születésének évfordulója is.
Arkansas állam republikánus többségű törvényhozása kedden vitatott jogszabályt fogadott el a vallásszabadság védelmében, amelynek kinyilvánított célja az, hogy megvédje a magánszemélyeket és a cégeket minden olyan tagállami és önkormányzati szabálytól és előírástól, amely súlyos sérti hitbéli meggyőződésüket.
A hitükért diszkriminált, üldözött és legyilkolt keresztényekért imádkozott Ferenc pápa pénteken a Szent Péter téren az egyház első vértanúja, Szent István ünnepnapján.
Magyarországon a vallásszabadság kormány általi tiszteletben tartásának terén néhány vonatkozásban javulás volt megfigyelhető (Orbán Viktor miniszterelnök például zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben), de negatív fejlemények is történtek, például megpróbálták tisztára mosni a második világháborús korszak több, antiszemitának tartott szereplőjének hírnevét - állapította meg az amerikai külügyminisztérium a 2013-ra vonatkozó éves nemzetközi vallásszabadság-jelentésében.
Egy 27 éves nő Szudánban három napot kapott, hogy megtagadja keresztény vallását, de nem volt hajlandó visszatérni az iszlám hitre, ezért kötél általi halálra ítélték.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft