"VARGA ISTVÁN" címkével ellátott hírek
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adott át péntek délután, augusztus 20-a alkalmából, a Pesti Vigadóban. Többek között az orosházi születésű dr. Varga István is a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét vehette át Gulyás Gergely miniszter úrtól.
A Natura Peregrina Természetvédő és Hagyományőrző Alapítvány ingyenes oktatásain olyan kérdésekre kaphatnak választ az érdeklődő gazdák, őstermelők, az életüket a földel összekötő emberek, amelyek segíthetik őket abban, hogy munkájuk a lehető legjobban hasznosuljon.
Gasztronómia. Az örök téma napjainkban sem veszít népszerűségéből. Az írott, a hallgatott és a nézett média egyaránt különlegesen kezeli a témát. Valamire való magazin nincs meg híres szakácsok, vagy híres emberek, vagy celebemberek, vagy átlagemberek receptjei nélkül. Ugyanez vonatkozik például a televíziókra is. Nincs olyan adó, amelyiken ne lenne valamilyen gasztronómiával kapcsolatos műsor. Gasztroangyal (m1), Stahl konyhája (tv2), Gasztrománia (RTL Klub), hogy csak a legnagyobb hazai televíziókat említsük. De létezik Hal a tortán (tv2) és Vacsoracsata (RTL Klub) nevű idegfeszítő műsor is, ahol hazánk legismertebbnek tartott emberei főznek egymásnak. Az viszont, hogy 2012-ben sok európai országot követve Magyarország önálló Gaullt Millau kötetet kapott, az a magyar gasztronómia felkapaszkodását jelenti a világ gasztrotérképére. Ebben a könyvben az ország legjobb éttermei vannak tesztelve és minősítve, a legeslegjobbak szakácssapka minősítést kaptak.
Egy neves magyar közgazdász szerint nem tanítják a honi történelemtanárok azt, hogy pontosan miért is tört ki Pesten az 1848. évi polgári forradalom, amely a bécsi udvar által feltüzelt Jellasics horvát bán hadseregének támadása miatt néhány hónapon belül szabadságharccá szélesedett.
A Gyomaendrődi Judo Klub versenyzői a hétvégén Egerben kezdték meg az őszi versenyszezont. A hevesi megyeszékhelyen 3 aranyérmet szereztek a judókák: Nagy Zoltán, Sóczó Rebeka, valamint Csernyeczki Liliána is a dobogó legfelső fokára állhatott fel.
A hétvégén elkezdődött a 2012-es versenyévad a gyomaendrődi judósok számára. A klubot az év első felnőtt országos rangsor versenyén két sportoló hölgy képviselte. A tavalyi évben ezen a versenyen Siroki Ibolya bronzérmet szerzett, amit most megismételt, de idén már nem egyedül ő állhatott dobogóra a gyomaendrődi csapatból, a 78 kg-ban versenyző Zsombok Fanni is a 3. helyen végzett.
Hiába végzett pontszerző helyen a Gyomaendrődi Judo Klub mindhárom versenyzője a hétvégén, Kecskeméten megrendezett felnőtt országos bajnokságon, Varga István vezetőedző balszerencséről beszél.
A Gyomaendrődi Judo Klub versenyzője, Siroki Ibolya ezüstérmet nyert a hétvégén rendezett U23-as országos bajnokságon. A cselgáncsozó edzője azonban nem felhőtlenül boldog a dobogós helyezést követően.
Korosztályában, hazai mezőnyben még mindig nem talált legyőzőre ebben az évben Siroki Ibolya, a Gyomaendrődi Judo Klub tehetséges sportolója.
Érdekes közjátékkal gyarapodott a XI. Tótkomlósi Napok „programja”. A 19-21-ei eseménysor nyitónapján megrendezett „Határok nélkül” című kiállítás megnyitójára igyekezve felfedeztük, hogy a háromnapos programot tartalmazó plakát szemmel láthatóan „hibádzik”.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft