"VÁROSFEJLESZTÉS" címkével ellátott hírek
Dévaványa Város Önkormányzatának a folyó és tervezett pályázatok megvalósításához felül kellett vizsgálnia és a mai jogszabályi környezethez kellett igazítania 2002-ben elfogadott Településfejlesztési Koncepcióját, valamint el kellett készíttetnie az Integrált Településfejlesztési Stratégiát.
Újkígyóson megalakult az Újkígyósi Városgazdálkodási és Fejlesztési Kft.
Márciusban népszavazáson kérdezik meg a bécsieket arról, hogy pályázzon-e a város a 2028-as nyári olimpia rendezésére.
Megyejárásunk következő állomása Szarvas volt, ahol Babák Mihály fideszes polgármesterrel találkoztunk. Interjúnk során a városvezető beszélt a település költségvetéséről, a munkahelyek számáról és a folyamatban lévő projektekről is.
Ma este lezajlott a közmeghallgatás a Városháza Házasságkötő termében. A közmeghallgatásnak annyi a lényege, hogy azonos helyen és azonos időben vannak jelen a képviselők és a nép. Továbbá a nép gyermeke kérdezhetne a bölcs képviselőktől, de nem kérdez.
Elkészült az a tanulmány, amely Szeged hosszútávú fejlesztési koncepcióját foglalja össze az elkövetkezendő 10-15 évre vonatkozólag. A szegedi Fidesz-KDNP frakció szerint azonban a város jövőjét nagyban meghatározó anyag sok helyen pontatlan és hiányos, ezért társadalmi vitára még nem érett meg.
Két városfejlesztési dokumentumot pofozgatnak mostanában az önkormányzat berkein belül. Ezekről, a több évtizedes városfejlesztési koncepciókról kérnék ki a szegediek véleményét pénteken.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft