"VASÁRNAP" címkével ellátott hírek
Vasárnap. Ma. Hajnal öt körül felvisít a kaputelefon. Többször is. Felkelek, alig látok, tiszta csipa a szemem. Kimegyek az erkélyre: szakad, egy fiatal srác integet a sötétben. Aztsemtudomkiaz. De ha továbbra is csönget, senki sem fog aludni a lakásban, később a házban sem. Így mezítlábosan beugrok a kockás pizsinadrágomba, és elindulok a taghoz. (Miénk az egyes szám; ergo a postástól kezdve a vízleolvasón keresztül a vándorig mindenki nálunk zörget.)
A boltzár kinyírta az online áruházak vasárnapi házhoz szállítását is. Most, hogy a boltzárat kinyírták, érkezik az áru a hét utolsó napján.
Túlnyomóan borult lesz az ég, csak vasárnap délután nyugaton vékonyodhat el, szakadozhat fel helyenként a felhőzet.
A legnagyobb port kavart írásomat választottam szeptemberből. És nem, a mai napig sem gondolom másképp. És nem, ettől sajnos továbbra sem vagyok hajlandó rossz anyának érezni magam.
Mint azt korábban már megénekeltük, bezárt a Meki csabai étterme. Az éhes polgárok körében az ominózus dátum óta számos szóbeszéd kering arról, hogy vajh milyen láncolat fűzi fel magára a kvázi ugaron maradt területet. Nos, a Burger King - egyelőre legalábbis - biztosan nem.
Sziasztok. Zsófi vagyok, háromgyerekes anyuka. És dühös.
Három településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap: polgármestereket és önkormányzati képviselőket választanak.
A Demokratikus Koalícióhoz tartozó képviselők törvényjavaslatot nyújtanak be annak érdekében, hogy vasárnap tilos legyen vadászni - jelentette be a párt szóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján. Hozzátette, hogy így a vasárnap nemcsak az emberek, hanem az állatállomány számára is a pihenés napját jelentené.
Biztosan nem az első lehetséges időpontban, október 5-én lesz az önkormányzati választás, ehhez ugyanis Áder János köztársasági elnöknek csütörtök éjfélig ki kellett volna írnia a választást.
Vasárnapra a várható felhőszakadás miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Bárhol számítani lehet egy-egy intenzív záporra, zivatarra, az érintett területeken rövid idő alatt akár 30 millimétert is meghaladó eső eshet.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó