"VB" címkével ellátott hírek
Márton Anita a hatodik körben zsibasztott! A londoni vb-n második lett súlylökésben!!!!!!
Az olimpiai bronzérmes Márton Anitától várható a legjobb szereplés a pénteken kezdődő londoni atlétikai világbajnokságon, amelyen 16 tagú magyar csapat vesz részt, soraiban öt utánpótláskorú versenyzővel.
A magyar férfi kardcsapat meglepően szoros küzdelem végén, két tussal nyert a fehérorosz együttes ellen, így bejutott a legjobb nyolc közé a lipcsei vívó-világbajnokság hétfői versenynapján.
Magyarország nyerte el a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokság rendezési jogát pénteken a nemzetközi szövetség (IIHF) kongresszusán.
Szerdától szombatig rendezik meg Helsinkiben a műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságot, melyen Tóth Ivett kvótát szerezhet a jövő februári, pjongcsangi téli olimpiára.
A szombati két aranyérem után vasárnap is szinte megállíthatatlan volt Liu Shaoang az innsbrucki junior rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokságon: a 18 éves magyar versenyző újabb két arany- és egy ezüstéremmel gazdagodott.
Magyarország rendezheti a 2019-es, olimpiai kvalifikációs öttusa- és vívó világbajnokságot.
Csütörtöktől jövő szerdáig 37 mérkőzést rendeznek a 2018-as, oroszországi labdarúgó-világbajnokság európai és dél-amerikai selejtezősorozatában. Mindkét kontinensen a legnagyobb múltra visszatekintő párharcra is sor kerül
Szombaton került sor az idei Junior és Kadet Kick-box Világbajnokság utolsó napjára. Az egyéni verseny „örömei” után következtek a csapatverseny mérkőzései. Mind a három korosztályos csapatban helyet kaptak a Békés megyeiek, Debreczeni Dezső tanítványai.
Szombaton Dublinban, a Junior és Kadet Kick-box Világbajnokság utolsó napján az volt az eldöntendő kérdés a magyar válogatott népes Békés megyei csapatában, hogy hoz-e valaki aranyérmet haza Békés megyébe? A legkisebb kategóriában, a kadet 1 28 kilogrammban egy csöppnyi kislány, Viczián Vivien (Békéscsabai Lakótelepi SE) kezdte a program szerint az első döntőt megvívni az ír Jesse Jane McParland ellen. (Gregor László, a Békés Megyei Harcművész Szövetég elnökének az írása.)