"VÉDETT MADÁR" címkével ellátott hírek
Negyven élő védett madarat találtak a pénzügyőrök egy román kisbuszban Nagylaknál - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-t.
Több mint száz élő védett madarat találtak a pénzügyőrök egy szerb férfi autójában elrejtve Röszkén - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-t.
Tíz tengelicet és 800 szem Magyarországon nem engedélyezett potencianövelő gyógyszer találtak a pénzügyőrök egy személygépjárműben Röszkén - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szombaton az MTI-t.
Több mint kétszáz védett madarat akart behozni Ukrajna felől az országba egy ukrán férfi a záhonyi határátkelőhelyen - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense szerdán az MTI-vel.
Több mint 50 millió forintot ér az a kétezernél is több madártetem, amelyet egy román férfi furgonjában találtak - közölte pénteken a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.
Több mint ezer védett pacsirta tetemét találták meg a vámosok egy olasz autóban Letenyénél, autójukban elemmel, motorral preparált csalimadarak is voltak - tájékoztatta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.
Védett madarak, köztük szürke gém, nagykócsag és barna rétihéja fészkei pusztultak el a Kisvárda és Kékcse közötti természetvédelmi területen keletkezett nádastűzben kedden - közölte a Hortobágyi Nemzeti Park Nyírség-Szatmár-Bereg természetvédelmi tájegységének vezetője az MTI-vel.
A kormoránok nagy károkat okoznak vizeinkben. Az enyhe tél miatt nem fagynak be tavaink, így aztán egész évben vadászhatnak a halakra, folyóvizeinkben pedig most, a halak ívása idején dézsmálhatják a halállományt. A kárókatona védett madárnak számít, így vadászata engedélyhez kötött, ami a horgászok és halászok szerint sokba is kerül – hangzott el a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában.
Hétszáztizenhét védett madár tetemére bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a tompai határátkelőhelyen, a 32 millió forint eszmei értékű szállítmányt lefoglalták és az ügyben érintett olasz vadászok ellen feljelentést tettek - közölte a NAV kedden az MTI-vel.
Vádemelést javasol a rendőrség egy román autóbusz sofőrje ellen, mert védett madarakat csempészett.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft