"VÉDŐNŐI SZOLGÁLAT" címkével ellátott hírek
2010 óta negyven százalékkal, 17,7 milliárd forintról 25 milliárdra nőtt a védőnői szolgálatok finanszírozására fordított összeg - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.
Szükséges lenne kiterjeszteni a védőnőkre is az egészségügyi bértábla hatályát - mondta Csordás Ágnes, a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.
Akár rendőr segítségét is kérheti a védőnő vagy az orvos, ha egy gyerekes család nem akarja beengedni őket a lakásba - ez is szerepel a gyerekvédelemmel kapcsolatos szigorításban. A héten kezdődött a vita a parlamentben. Elvben az eddigi szabályok szerint sem történhetett volna meg a gyöngyösi és az agárdi eset, de most még tovább szigorítanak.
A magyar védőnői hálózat egy olyan, jó gyakorlat, amelyet szívesen átvennének mások is az ENSZ tagországai közül - nyilatkozott az MTI-nek Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn, miután New Yorkban felszólalt a világszervezet egy nagy sikerű, magyar szervezésű tanácskozásán.
Eljött a védőnői szolgálat megbecsülésének az ideje, és erről kormánydöntés is született - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere pénteken Budapesten, a 100 éves a Védőnői Szolgálat című konferencián.
A megújuló védőnői szolgálatról, a várható fejlesztésekről és a védőnők jövőjéről tartottak sajtótájékoztatót hétfőn, Békéscsabán.