"VÉDŐOLTÁS" címkével ellátott hírek
Még érdemes kérni az influenza elleni védőoltást a háziorvosoktól - mondta a megbízott országos tisztifőorvos pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Hozzátette: megbetegedések már vannak, járvány még nincs az országban.
A méhnyakrák vezető haláloknak számít Magyarországon, és az esetek 99 százalékánál kimutatható a HPV. Évente 1200-1300 magyar nőnél diagnosztizálják a betegséget, az érintettek fele életét veszti a daganatos megbetegedés miatt.
A felnőttek leggyakoribb, legagresszívebb agydaganata elleni védőoltással értek el ígéretes eredményeket nemzetközi klinikai tesztek során - adta hírül a BBC News.
A kanyarós esetek számának jelentős mértékű növekedése miatt az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete (EASAC) és az Európai Orvostudományi Akadémiák Szövetsége (FEAM) tíz pontban sorolja fel javaslatait az átoltottság mértékének javítására az Európai Unióban - közölte az MTA csütörtökön.
A gyerekek egy százaléka kórházba kerül a bárányhimlő szövődményei miatt.
Két hónapja nem lehet kapni a rotavírus elleni védőoltást, mostanra a gyógyszertárak tartalékai is elfogytak.
Az influenza súlyos szövődményeinek leginkább kitett, két év alatti kisgyermekeket is be lehet oltani azt követően, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) hat hónapos kornál húzta meg a Sanofi Pasteur új, négykomponensű oltásának alkalmazhatósági határát.
Nyolcezer adag kanyaró elleni védőoltást juttat a kormány Kárpátaljára - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága pénteken az MTI-t.
Egy kanadai kutatás jutott nemrégiben arra a megállapításra, hogy az idős embereknél az influenza növeli a szívrohamok kockázatát.
Montenegróban a gyerekek 65-70 százaléka kapta meg tavaly a kötelező védőoltásokat a szükséges 95 százalék helyett, a kormány ezért bekeményít és keményen büntetni akarja az érintett szülőket.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó