"VÉDŐOLTÁS" címkével ellátott hírek
Montenegróban a gyerekek 65-70 százaléka kapta meg tavaly a kötelező védőoltásokat a szükséges 95 százalék helyett, a kormány ezért bekeményít és keményen büntetni akarja az érintett szülőket.
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete a gyermekeknek és a betegségen eddig át nem esett felnőtteknek is védőoltást javasol a bárányhimlő ellen a szövődmények, illetve maradandó károsodások elkerülése érdekében.
A 60 évnél idősebbeknek, a két évesnél fiatalabb gyermekeknek, a krónikus betegségben szenvedőknek és a várandós nőknek különösen ajánlott az influenza elleni védőoltás, de mindenkinek érdemes beoltatnia magát, aki nem akar 3-5 napot lázasan feküdni, családtagjait, barátait, munkatársait megfertőzni - mondta Szlávik János infektológus főorvos az M1 aktuális csatorna műsorában kedden.
Megérkezett az influenza elleni ingyenes védőoltás a háziorvosokhoz, összesen 1,3 millió adag érhető el térítésmentesen - mondta az egészségügyért felelős államtitkár keddi budapesti sajtótájékoztatóján, egy VIII. kerületi háziorvosi rendelőnél.
Mindenkit meg akartak büntetni, aki megtagadja a gyerekétől a védőoltást, de az oltásellenes hisztéria hatására csak azokat a szülőket bírságolják, akik az egészségügyi tanácsadásra sem mennek el.
Idén is kérhető iskolás lányoknak a méhnyakrák elleni védőoltás - mondta az egészségügyért felelős államtitkár keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
Megérkeztek az influenza elleni oltóanyagok Csongrád megyébe.
Alighogy elkezdődik az iskola, és óvoda, támadnak a járványok. Ezek közé tartozik a bárányhimlő is, amelyben évente több ezer gyermek betegszik meg Magyarországon. A bárányhimlő a világ sok részén még a halálos betegségek közé tartozik, többek közt ezért is tartják fontosnak a Házi Gyermekorvosok Szövetségénél a védőoltást. A betegség szövődményeként akár maradandó károsodás érheti a gyermeket.
Most évről-évre változtatják az influenza ellen védőoltásokat, hogy a vakcinát az adott időszakban fertőző vírustörzsekhez igazítsák. Az új oltás a szezonálissal együtt használva hatékonyabb védelmet adhatna.
Habár az elmúlt években nőtt a rotavírus elleni "átoltottság" Magyarországon, még mindig csak a gyerekek negyede van beoltva ellene - mondta a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke.