"VÉGRENDELET" címkével ellátott hírek
A magyarok 90 százalékának nincs végrendelete, aki pedig rögzítené végakaratát, nincs tisztában a végrendelkezés szabályaival — derült ki a Magyar Országos Közjegyzői Kamara megbízásából készített online felmérésből. Sok a tévhit a szóbeli végrendelkezéssel és az öröklésből való kitagadással kapcsolatban is.
Egyáltalán nem biztos, hogy van értelme a végrendeletnek, de az sem, hogy a valóságnak megfelelő eredményt hozott a témában végzett felmérés. A vizsgálat azt mutatta, a magyarok alig hagynak maguk után ilyen dokumentumot, ám nem lenne meglepő, ha épp az ellenkezője lenne igaz.
1888-ban Alfred Nobel a franciaországi Cannes-ban tartózkodott, amikor testvére, Ludvig meghalt. A Le Figaro azt hitte, hogy Alfred halt meg, így leközölte halálhírét. A kellemetlen incidenst csak tetézte a nekrológ korántsem hízelgő szövege: „A halál kereskedője meghalt.” Minden bizonnyal komoly motiváció volt, hogy ennek ellenkezőjét bizonyítsa.
A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szerint az Alkotmánybíróság (Ab) által az eutanázia és az úgynevezett élő végrendelet kérdéseiben hozott döntések jók ugyan, de nem elégségesek ahhoz, hogy a halálos betegek valóban méltóságteljes halált választhassanak.
Alapvető változások várhatók az öröklésre vonatkozóan, az új törvényben a végrendelkezés válik elsődlegessé – szemben a korábbi állapottal, amelyben a törvényes öröklési jog volt az elsődleges.
552 ezer fontot, vagyis több mint 194 millió forintot örökölt végrendelet vagy örökös nélkül elhunyt alattvalóitól Károly herceg. A „bona vacantia", vagyis „rendelkezésre álló javak" néven ismert középkori rendelet szerint azok a cornwalli javak, amelyekre az elhunyt után senki nem tart igényt, automatikusan az Anglia délnyugati részén elterülő hercegséget illetik, amelynek jelenlegi birtokosa a trónörökös.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft