"VEGYI FEGYVEREK" címkével ellátott hírek
Az uniós külügyminiszterek a vegyi fegyverek használatának és elterjedésének visszaszorítását célzó korlátozó intézkedések új rendszerét fogadták el Luxembourgban hétfőn.
Hollandia nem kíván csatlakozni az esetleges katonai fellépéshez Szíriában annak ellenére, hogy a jelek szerint tiltott vegyifegyvert vetett be a szír kormány - közölte Mark Rutte holland miniszterelnök pénteken.
A német szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) a Bild című lap keddi értesülése szerint arra figyelmeztetett, hogy iszlamisták vegyi fegyverrel hajthatnak végre terrortámadást Németországban.
A Human Rights Watch szerint klórgázzal támadtak, gyerekek is meghaltak a támadásban.
A német hadsereg is részt vesz a szíriai hadsereg vegyi fegyvereinek megsemmisítésében, a törvényhozás döntése szerint a Bundeswehr egy fregattal és legfeljebb 300 katonával vehet részt a műveletben.
Második világháborús vegyi fegyverre bukkanhattak csütörtökön Németországban, Leuna városában - közölte a hallei rendőrség.
Egy nemzetközi vegyifegyver-szakértői csapat hozzákezdett vasárnap a szíriai vegyi fegyverek és az azokat előállító létesítmények megsemmisítéséhez - közölte egy forrás a szakértői misszióból.
A szíriai kormány eljuttatta a vegyifegyver-készleteit listázó első nyilatkozatot a Vegyifegyver-tilalmi Szervezethez (OPCW) - közölte pénteken a hágai szervezet.
Megerősítette szerdán a német kormány, hogy 2002 és 2006 között több mint 130 tonnányi, mérges gáz gyártására is felhasználható vegyi anyagot szállított Szíriának.
A vegyi fegyverek szíriai használata háborús bűntett és az emberiesség elleni bűncselekmény, amely esetleges elrettentő lépéseket sem kizáró, egyértelmű, erőteljes és közös választ kíván - szögezte le az Európai Parlament (EP), csütörtökön Strasbourgban megszavazott állásfoglalásában.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft