"VEGYIFEGYVER" címkével ellátott hírek
Őrizetbe vették a hatóságok annak az iszlamista férfinak a feleségét Németországban, aki a gyanú szerint ricin felhasználásával akart pokolgépet készíteni - jelentette kedden a Spiegel Online német hírportál.
Lengyelország óva int az olyan lépésektől, amelyek a szíriai helyzet további eszkalálódásához vezetnének - áll a lengyel külügyi tárca szombaton kiadott, a szíriai légicsapásokra vonatkozó közleményében.
A Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) bejelentette kedden, hogy a korábbi híreknek megfelelően ellenőreit valóban támadás érte Szíriában, azonban mindannyian biztonságban vannak és már úton vannak a bázisuk felé.
Bejrútba, a libanoni fővárosba érkezett hétfőn a Szíriába tartó vegyifegyver-ellenőrök csoportja.
A vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) megerősítette szombaton, hogy Szíria határidőre átadta a vegyifegyver-készleteiről szóló listát. A szeptember 14-i orosz-amerikai megállapodásban szeptember 21-i határidő szerepel.
Az amerikai hírszerzés egy titkos dokumentuma szerint a szíriai kormányzat ellen harcoló szélsőséges szunnita an-Núszra Front rendelkezik vegyi fegyverrel, tavasszal például a török biztonsági szervek szarint találtak e szervezet tagjainál - állítja a WND amerikai hírportál.
A szíriai kormány beleegyezett vegyifegyver-arzenálja nemzetközi felügyelet alá helyezésébe, hogy ezzel megelőzzék az amerikai agressziót.
Közeleg a potenciálisan döntő amerikai válasz ideje a szíriai kormány állítólagos atrocitásaival és az egyiptomi hadsereg erőszakos fellépésével kapcsolatban.
Diplomaták és független szakérők szerint ellenőrizhetetlen állításokon nyugszik az Obama-kormánynak az az álláspontja, hogy a szíriai kormány vegyi fegyvert vetett be a felkelők ellen, annak ellenére is, hogy a legjobb amerikai tudósok hónapokig vizsgálták laboratóriumokban az erre vonatkozó bizonyítékokat - közölte pénteki számában a The Washington Post.
Az Egyesült Államoknak azért nem sikerül megakadályozni a Szíriába irányuló fegyverszállításokat, mert Irak nem hajlandó elfogni a légterén áthaladó teherszállító gépeket – írta vasárnapi számában a The New York Times.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft