"VERES KRISZTINA" címkével ellátott hírek
A keddi, Meseházi Boldogság Betakarító Ünnep című történés két masszív attrakciót takart: Schéner: Játék Plasztika Rajz c. könyv bemutatóját, illetve az említett kötetből kivetített Schéner dolgozatokra improvizált két kiváló muzsikus.
Kedd este ismét nagy lázban égett a Meseház. A békéscsabai kultkitőben ezúttal az amerikai Lewis Jordan szaxofonos, balladisztikus vert horgonyt. Nem mellesleg, az intézmény és a muzsikus közti biokapocs Grencsó István szintén zenész. Többek között neki köszönhetjük ezt a különleges történést (is).
Kedd este ismét nagy lázban égett a Meseház. A békéscsabai kultkitőben ezúttal az amerikai Lewis Jordan szaxofonos, balladisztikus vert horgonyt. Nem mellesleg, az intézmény és a muzsikus közti biokapocs Grencsó István szintén zenész. Többek között neki köszönhetjük ezt a különleges történést (is).
A békéscsabai kultintézményben szombaton zajlott a gyermeknap...
De előtte jöjjön egy kardinális kérdés: szerintetek normális vagyok, hogy péntek este kocsival mentem egy olyan kiállításra, ahol sört lehet kóstolni? Ráadásul a sörözés alatt a jazz megfejthetetlenül kacifántos képletei, némi magyaros folkkal fűszerezve kígyóztak a fülkagylóba. Két legyet egy csapásra kapucíner a békéscsabai kultkitőben.
Szokolay Dongó Balázs (Magyarország – mit Magyarország, Békés megye, azonfelül Tótkomlós) és Ségercz Ferenc (Erdély; Sepsiszentgyörgy) és az Ég-Világ zenekar muzsikárézott szerda este a Meseházban. Természetesen az interaktív zenész- és hangszerkiállítást én is meglestem.
Noha péntek délelőtt még derekasan zakatolt az ország összes iskolája, néhány diáknak azonban más dolga is akadt... Például, hogy a békéscsabai Meseházban átvegyék a KÉZKIVIRÁGZÁSOK című rajzpályázat által nyert jutalmukat. Nevezni csak szépen: képeslap méretben lehetett.
Az év leghidegebb estéjén (csütörtökön; jól meg is fáztam), az év legforróbb programja (tudom, vigyázni kell a jelzőkkel) gurult a békéscsabai Meseházban. A legutóbbi jazz-csütin Elsa Valle (C) és Winand Gábor (HU) muzsikusházaspár domborított. Már a produkció kezdetekkor nem lehetett tudni, ki a magyar, és ki a kubai – hisz olynyira összefonódott a két torok. Valami tudnak.
Nem éppen mesés kiállítás nyílt a békéscsabai Meseházban. Az intézmény a Munkácsy Mihály Múzeummal karöltve a múzeum és magángyűjtők gyűjteményéből állította össze a „Mikor mentem Galícia felé…” című tárlatát. A kiállítás az I. Világháború dokumentumaiból és relikviáiból válogatva nyújt betekintést a korabeli történésekbe.
Ricsi szerint nincs is Mikulás, mondta a napokban a héten a négyéves kisfiúnk. Dehogy nem, Kicsim, téged becsaptak, és megsimogattuk a tarkóját. Huszonöt esztendővel ezelőtt a medgyesegyházi származású Schéner Mihály polihisztor művész épp az ilyen ostobaságok miatt álmodta és alkotta meg a Meseházat. Mert szerinte nem lehet, hogy egy kisembernél kimaradjanak a legfontosabb évek, mégpedig a gyermekkor. Szombattól, e jeles alkalomból kifolyólag – egyhetes programfüzér nyílt a múlt-múlt századi épületkomplexumban. Mi a szüreti mulatságot lestük meg a hét hatodik napján.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft