"VÉRNYOMÁS" címkével ellátott hírek
A napi rendszerességgel szunyókálók vérnyomása észrevehetően csökken azokéhoz képest, akik nem élvezhetik a délutáni szieszta előnyeit - állapították meg görög kutatók, akik az Amerikai Kardiológusok Társasága 68. éves tudományos tanácskozásán mutatták be tanulmányukat.
Az étrendben használt olívaolaj, diófélék és az avokádó telítetlen zsírsavakat tartalmaznak, a spenót, a zeller és a sárgarépa pedig nitritekben és nitrátokban bővelkedik. Korábbi tanulmányok kimutatták, hogy az ilyen étrendnek vérnyomáscsökkentő hatása lehet.
Magyarországon ma mintegy három és fél millió ember küzd magas vérnyomással, amely a szív- és érrendszeri betegségek első számú kiváltó oka. A megelőzésről és a kezelésről hangzottak el új ismeretek a Szolnokon tartott Hypertónia Konferencián - írja a hirado.hu.
A szív- és érrendszeri betegségek több áldozatot szednek Magyarországon, mint valamennyi más betegség, baleset és egyéb halálok együttesen - írta a híradó.hu.
Új eszköz javíthatja a vérnyomásmérést: a csuklópánt egész nap méri a szívből kifelé áramló vér értékeit.
Egy telefonhívás megemeli valamelyest a vérnyomást, ám, akit sokszor keresnek, immunis lesz ellene - áll egy olasz tanulmányban.
Brit orvosok kutatása szerint egypohárnyi céklalé tíz higanymilliméterrel csökkenti a vérnyomást.
Kínai kutatók szerint a tojásfehérje fogyasztása ugyanolyan mértékben segíthet a vérnyomás csökkentésében, mint a hagyományos vérnyomáscsökkentők.
A Kaliforniai Egyetem kutatói számítógépes szimulációval elemezték több korábbi vizsgálat eredményeit, ezek során a túlzott sóbevitel hatásait elemezték a magas vérnyomás és a szívbetegségek kialakulásának kockázata szempontjából. A kutatók megállapították, hogy legkevesebb félmillió ember életét lehetne megmenteni a következő évtizedben, ha az amerikaiak az országos ajánlásnak megfelelő szintre csökkentenék sófogyasztásukat.
Vérnyomást nem gyógyítunk - általánosan hangoztatott orvosi vélemény, hanem mindig a vérnyomás - legyen az akár magas, akár alacsony - okait kell vizsgálni, a mögötte meglévő alapbetegséget kell felderíteni és megszüntetni. A magas vérnyomásnak bőséges irodalma van az orvostudományban, az alacsony vérnyomás viszont egészen a legutóbbi időkig elhanyagolt terület volt, nem került a gyógyító szakemberek figyelmének és érdeklődésének a középpontjába.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft