"VEZETÉS" címkével ellátott hírek
Hiába fogalmaz egyértelműen a KRESZ a vezetést illetően, még a szabálykövető sofőrök többsége sem tartja be a rendelkezést.
A veszélyes közúti balesetek abból adódnak, hogy sokan nyerni szeretnének néhány másodpercet, ennek érdekében sokszor meggondolatlanul előznek, vagy nem engedik előre a másik járművet. A sietségnek azonban ára is van. Az udvariasság viszont kifizetődő, de nem annak, aki azt gyakorolja. A Kossuth Rádió Napközben című műsorában nyilatkozott a témában Székely Gyula, a Vezetéstechnikai Képzési Központ vezetője és Dr. Hatala József, a Magyar Autóklub elnöke - írja a híradó.hu.
Fény derült az autósokra legjellemzőbb szabálytalanságokra, de szerencsére vannak pozitív eredmények is. Az Automax egy online kutatás keretében vizsgálta a magyar autósok szabálykövető magatartását - írja a híradó.hu.
Az utóbbi időben néhány napi rendszerességgel keveredem olyan közlekedési helyzetekbe, melyek kis híján balesettel végződnek, és nem az én hibámból. De tényleg.
A Szarvasi Rendőrkapitányság tegnap szabálysértési őrizetbe vett egy budapesti férfit, mert annak ellenére vezetett autót, hogy a rendőrség korábban a járművezetéstől eltiltotta.
A Békéscsabai Rendőrkapitányság augusztus 30-án szabálysértési őrizetbe vett egy újkígyósi férfit, aki 15 óra 30 perckor úgy közlekedett személygépkocsijával, hogy 2017. januárig el volt tiltva a vezetéstől.
A Gyulai Rendőrkapitányság tegnap szabálysértési őrizetbe vett egy eleki férfit, aki az igazoltatása előtt Gyulán úgy vezette személygépkocsiját, hogy el volt tiltva a vezetéstől.
A kihangosított mobiltelefon ugyanúgy elvonhatja a sofőr figyelmét, mintha egy kézben tartott készülékbe beszélne - állapították meg szakemberek.
Még a Dervis bég is sokkal jobban járt volna, ha a szerencsét hozó amulettet nem egy vicik-vacak gyűrűben, hanem a Renault legfrissebb zászlóshajójában, a Talismanban látja. A Meszlényi-Autó Kft. jóvoltából vehettünk részt azon a rendezvényen, ahol a kocsika minden oldalát megcsodálhattuk. De, erről inkább meséljenek a fotók!
Komoly kihívást jelent a szakembereknek, hogy miként szűrjék ki a jogosítványt igénylők közül az alvászavarosokat – mondta Szakács Zoltán neurológus, az alvásdiagnosztikai központ igazgatója.