"VIDÉKFEJLESZTÉS" címkével ellátott hírek
Füzesgyarmaton 2017. február 3-án ismételten megrendezésre kerül a Vidékfejlesztési Konferencia.
Új pályázat indul mintegy 151 milliárd forint értékben az élelmiszer-ipari fejlesztésekre Magyarországon, ami az előző fejlesztési időszakinál majdnem kétszer nagyobb - jelentette be a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke.
A tájékoztatás szerint az agrár-környezetgazdálkodási kifizetés (AKG) és az ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása címmel jelentek meg a felhívások. E területek támogatására pályázhatnak elsőként az aktív mezőgazdasági termelők a Vidékfejlesztési Program keretében a 2014-2020 közötti uniós fejlesztési időszakban.
Több mint 3000 fiatal gazdálkodó jutott hozzá összesen 38 milliárd forint pályázati támogatáshoz, amely az eddig mezőgazdasági támogatási rendszerben Magyarországon nem volt jellemző.
A magyar társfinanszírozással és az 1200 hektár feletti birtokok támogatásának csökkentésével együtt megközelíti az 1250 milliárd forintot az agrár-vidékfejlesztési források nagysága - közölte a Miniszterelnökség kedden.
Több mint 4 milliárd euró, vagyis mintegy 1200 milliárd forint forrás áll rendelkezésre Magyarországon vidékfejlesztésre az unió mostani költségvetési periódusában 2020-ig - mondta a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a Fiatal Gazda Konferencián.
Az LMP hét pontban fogalmazta meg vidékfejlesztési javaslatait, amelyekről azt gondolják: a legközelebb állnak azok problémáihoz és igényeihez, akik valóban vidéken, a vidékért és a vidékből élnek - mondta a párt vidékfejlesztési szakszóvivője szombaton az MTI-nek.
A Miniszterelnökség Kecskemétre költöztetett agrár-vidékfejlesztési államtitkársága 1200 milliárd forintnyi fejlesztési forrást oszthat el a magyar vidék szereplőinek - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Kecskeméten, az államtitkárság átadásán.
Az LMP szerint a kormánynak színt kell vallania, szakított-e a 2010 előtt ígért vidékfejlesztési célokkal.
A következő években több EU-forrás jut a vidéki élet vonzerejének növelésére. Ezt a szerteágazó tevékenységet hangolja össze a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH), amely több száz új program, a helyi közösségeket erősítő ötlet megvalósítását támogatja - mondta Mezőszentgyörgyi Dávid, a két éve alakult szervezet főtitkára az MTI-nek.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft