"VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM" címkével ellátott hírek
A kormányzat célja, hogy a mezőgazdaság, az agrárium számára a következő években rendelkezésre álló forrásokból növelje a vidék megtartóképességét - fogalmazott Lázár János szombaton Hódmezővásárhelyen, egy gazdasági fórumon.
Újabb, mintegy 4,5 milliárd forintos forrás segíti a fiatal gazdák elindulását - közölte V. Németh Zsolt szerdán Budapesten a Vidékfejlesztési Minisztériumban (VM) sajtótájékoztatón.
A jövőben egyre inkább felértékelődik az agráriumban megvalósuló innováció szerepe, és ehhez az Európai Unió forrásokat is biztosít a 2014-2020-as időszakban - hangsúlyozta Tóth Katalin, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti, társadalmi és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára "Az európai innovációs partnerség a mezőgazdasági termelékenységért és fenntarthatóságért" címmel tartott nemzetközi konferencián, kedden, Budapesten.
Több milliárd forintért vásárolt földet tavaly az állam - írja a Napi Gazdaság keddi számában.
Az együttműködésnek és a tudásmegosztásnak fontos szerepe van a GMO-kra vonatkozó nemzetközi egyezmények végrehajtásában - hangsúlyozta Tóth Katalin, Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára, amikor köszöntötte a témával foglalkozó nemzetközi tanácskozás résztvevőit a magyar fővárosban.
Összesen 4,5 milliárd forintos keretösszeggel hirdette meg idén, az eddig is sikeres fiatal gazda pályázatot a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM), a támogatási kérelmet május 1. és 15. között lehet benyújtani postai úton az ügyfél lakóhelye szerint illetékes Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) megyei kirendeltségére - közölte a minisztérium az MTI-vel pénteken.
Elrendelte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) illetékes főosztálya az idei határszemle ellenőrzések végrehajtását - hívta fel az ingatlantulajdonosok és a földhasználók figyelmét a tárca.
Mintegy 170 millió forintos vetőmag-támogatással akarja segíteni a nehéz helyzetbe került fűszerpaprika-ágazatot a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) - mondta a tárca vezetője hétfőn Szilvásváradon.
Mintegy 150 millió forintnyi támogatást nyújt a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) 2014-ben a kiváló minőségű fűszerpaprikát termelő gazdáknak - közölte a szaktárca csütörtökön az MTI-vel.
A magyar mezőgazdaságnak ki kell állnia saját érdekeiért azokkal a támadásokkal szemben, amelyek különböző hazai és külföldi érdekcsoportokhoz köthetően érik időről időre - jelentette ki a vidékfejlesztési miniszter egy szerdai agrárfórumon, Fegyvernek-Szapárfalun.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft