"VIDEOJÁTÉK" címkével ellátott hírek
A szoftverekben eddig nem lehetett ábrázolni a szvasztikát, egyes játékokból még Hitler bajuszát is el kellett tüntetni.
Négy tucat videojáték került tiltólistára a Közel-Keleten, azt követően, hogy két tizenéves gyerek öngyilkosságot követett el. Bár a történteknek a hírek szerint nincs köze a digitális programokhoz, a hatóságok szigorú döntést hoztak.
Bár tudományos szempontból továbbra sem bizonyított, az amerikai elnök úgy látja, egyértelmű kapcsolat fedezhető fel a durvább videójátékok és az erőszakos bűncselekmények között. Trump egy videót készíttetett a problémásnak vélt programokról.
A Twitch és más szolgáltatások után rövidesen a Facebookon is lehet majd nézni videójátékosokat, amint épp játszanak. És ez még semmi: a közösségi oldal, hogy segítse a valóban érdekes adások elkészültét, lehetővé teszi, hogy nézők kisebb összegekkel támogathassák is a nekik tetsző videósokat.
Lövöldözés volt csütörtökön egy francia gimnáziumban, ahol egy diák ámokfutásában állítólag hárman megsérültek. A tanulónak egy társával lehetett problémája. Közben egy levélbomba robbant az IMF párizsi irodájában. Franciaországban mindez a két éve érvényben lévő szükségállapot közepette történt, amit iszlamista merényletek miatt rendeltek el. Horváth József volt titkosszolgálati vezető az M1 Ma reggel pénteki műsorában úgy fogalmazott, hogy míg a levélbombának a görög belpolitikához lehet köze, addig szerinte a gimnáziumi lövöldözés tettese összekeverhette a videójátékokat a valósággal.
Legyen elismert sport az elektronikus, pontosabban a számítógépes játék - ezért küzd a magyar E-gamer szövetség. A M1 csütörtök délelőtti műsorának vendége a Gamestar újságírója volt, aki rögtön cáfolta azt az elterjedt nézetet, hogy a videojátékok pusztítanák a szürkeállományt.
A videojátékok "mérsékelt" alkalmazása hasznos lehet az iskolai eredmények javításában, többek között a matematikai tanulmányok terén - erre a következtetésre jutott a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) 65 országra kiterjedő tanulmánya.
Mintegy kilencmillió forintért keltek el az eBay-en az Atari cég harminc évvel ezelőtt szemétre vetett videojátékai.
A londoni British Museummal és annak teljes gyűjteményével gyarapodik a Minecraft-univerzum.
Őrjöngeni és tombolni kezdett egy augsburgi tizenéves, mert elzárták előle az internetet. Édesanyja egy szobába zárkózott előle, onnan hívta a rendőröket.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó