"VIETNAM" címkével ellátott hírek
Donald Trump és Kim Dzsong Un csúcstalálkozója Hanoiban lesz február 27-én és 28-án - derült ki az amerikai elnök péntek esti mikroblog-bejegyzéséből.
Hat évvel ezelőtt született és a kórházban véletlenül elcserélt gyermekét követeli vissza egy hanoi férfi, aki idén tavasszal bizonyosodott meg róla, hogy nem vér szerinti gyermekét neveli, és bár az egészségügyi intézmény elismerte, hogy hibázott, a két gyermek még mindig nem került vissza a biológiai szüleihez, mert az egyik édesanya nem hajlandó lemondani a fiúról, akit majdnem hat éve sajátjaként nevel.
Különleges kapcsolatot szeretne kiépíteni a kormány Magyarország és Vietnam között - mondta Orbán Viktor kormányfő hétfőn Hanoiban, a Nguyen Xuan Phuc vietnami miniszterelnökkel folytatott tárgyalását követő közös sajtótájékoztatón.
A vietnami rendőrség kedden több mint 100 kilogrammnyi, Kenyából az országba csempészett rinocérosztülköt foglalt le.
Több mint 900 elhagyott bébikrokodilt találtak a rendőrök a dél-kínai Kuanghszi-Csuang autonóm terület egyik Vietnammal határos településén - jelentette a helyi média kedden.
A Kambodzsában, Kínában, Vietnamban és Laoszban honos törpe lajhármakinál is kimutatták, hogy energiatárolás céljával hibernálódik.
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke március 27. és április 1. között hivatalos látogatáson tartózkodik Vietnamban a Hanoiban megrendezett Interparlamentáris Unió 132. közgyűléséhez kapcsolódóan. A magyar miniszterelnök-helyettes vietnami partnerével, Hoang Trung Hai miniszterelnök-helyettessel folytatott tárgyalást, míg Latorcai János Nguyen Thi Kim Ngan asszonnyal, a vietnami Nemzetgyűlés alelnökével találkozott - tájékoztatta a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője hétfőn az MTI-t.
Vietnam és Magyarország gazdasági együttműködése még messze nincs megfelelően kihasználva - értett egyet Áder János magyar és Truong Tan Sang vietnami államfő csütörtökön, amikor Hanoiban tárgyaltak. A magyar köztársasági elnök delegáció élén egyhetes látogatáson tartózkodik Vietnamban.
A világ talán legnagyobb nem magyar származású, mégis magyar ajkú közössége él Vietnamban - mondta Áder János köztársasági elnök az MTI-nek kedd este, amikor delegáció élén egyhetes hivatalos látogatásra Vietnamba érkezett.
Hivatalos látogatásra Vietnamba utazik hétfő este Áder János köztársasági elnök. Az államfőt útjára elkíséri felesége, Herczegh Anita.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft