"VIHARKÁROK" címkével ellátott hírek
A biztosítók összesítése alapján 1,2 milliárd forintra nőtt az október 29-i vihar által okozott kár, szemben a kezdeti 300 millió forint feletti gyorsbecsléssel - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) az MTI-vel hétfőn.
Még tart a károk felmérése Erdélyben a múlt vasárnapi vihar után, amely templomokat is megrongált; a református egyház közadakozást hirdetett - mondta Zila Gábor, a Református Kulturális és Közéleti Alapítvány titkárságvezetője szombaton az M1 aktuális csatorna délelőtti műsorában.
A biztosított lakossági ingatlanokban a viharok miatti több mint 103 ezer káreseményre csaknem 6 milliárd forint kártérítést fizettek ki a biztosítók a nyár első összesítése szerint - tájékoztatott a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfőn.
Több tűzoltó egység, önkéntesek és a kórház munkatársai dolgoznak a kórház területén, hogy minél előbb eltüntessék a viharkárokat. A helyreállítási munkák alatt a betegellátás a kórházban és a szakrendelőben is folyamatos.
A vasárnapi vihar miatt több ezer ügyfél maradt áram nélkül Békés és Bács-Kiskun megyében. Hétfő késő délutánra mindenhol helyreáll az áramszolgáltatás - tájékoztatta közleményben az MTI-t a Nemzeti Közművek áramszolgáltatója.
Orosházán a tűzoltók még dolgoznak azon, hogy eltüntessék az utakra, járdákra, háztetőkre dőlt fákat, még körülbelül hatvan káresemény felszámolása van folyamatban - tájékoztatta a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője hétfő reggel az MTI-t.
Egy, a neve elhallgatását kérő olvasónk küldte ezt a két remek képet:
Az augusztus 15-e utáni viharok miatt ezres nagyságrendben érkeztek kárbejelentések a nagyobb biztosítókhoz, a becsült kárérték több százmillió forint - közölték az MTI által megkérdezett biztosítók, a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) összesített adatai szerint a kárbejelentések száma 13 ezer.
Több százmillió forintos, a hétfő esti vihar nyomán bejelentett kárról számoltak be a biztosítók az MTI-nek, a legtöbb bejelentés a fővárosból érkezett.
Fákat csavart ki és faágakat tépett le a jégesővel, felhőszakadással és viharos erejű széllel lecsapó felhőszakadás szombat délután a Fertőhomok, Hegykő és a 85-ös út által határolt területen – tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.