"VILÁGNAP" címkével ellátott hírek
Lezárult a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának által általános iskolások részére szervezett vetélkedősorozata. Az ünnepélyes eredményhirdetést kedden délelőtt tartották a kormányhivatal tanácskozótermében, Békéscsabán.
Az ENSZ 2007-ben nyilvánította április 2-át az autizmus világnapjává, azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet az autizmusra és az autizmus spektrum zavarra, amely tízmilliókat érint világszerte - olvasható a hvg.hu-n.
Évről évre nő az újonnan diagnosztizált HIV-fertőzöttek száma Magyarországon - közölték szakemberek a PLUSS Alapítvány és az Egyesített Szent István és Szent László Kórház által szervezett kétnapos III. Nemzeti AIDS-konferencia sajtótájékoztatóján Budapesten kedden, az AIDS világnapján.
Több építészeti díj átadásával, kiállításmegnyitókkal és koncertekkel ünneplik az építészet világnapját hétfő Budapesten.
A Békéscsabai Bartók Béla Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanári hangversenyét csütörtökön tartották a Bartók kamarateremben.
A Színház- és Filmművészeti Egyetemen, valamint a Zeneakadémián nagyszabású koncerteket tartanak, az MTA BTK Zenetudományi Intézetben pedig ezen a napon nyílik meg a Magyar hegedűkészítők - A Kónya család és a tanítványok című hangszerkiállítás.
A Turizmus világnapja alkalomból számos vendégbarát akciót hirdettek a turisztikai szolgáltatók és szakmai szervezetek a Magyar Turizmus (MT) Zrt. felhívására, a rendezvénysorozat idei mottója is a turizmusban rejlő számtalan lehetőségre és a világ turistáinak növekvő számára hívja fel a figyelmet.
Magyarországon évente több, mint hatezer ember veszíti el a látását, ugyanakkor odafigyeléssel, rendszeres szűréssel mintegy 4000 ember szeme világa megmenthető lenne. Csütörtökön van a látás világnapja.
Békéscsabán a Csabagyöngye halfőző versenye, valamint a CsabaPark is egész napos programokkal várja a turizmus világnapját ünneplőket, vagy a pusztán csak kikapcsolódni vágyókat.
Idén már ötödik alkalommal rendezi meg itthon is a rendszergazdák világnapját a HWSW és a HUP. A SYSADMINDAY 2014 a Margitszigeten lesz, július 25-én.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó