"VILÁGÖRÖKSÉG" címkével ellátott hírek
Persze csak az igazi.
Minden negyedik természeti világörökségi helyszínt veszélyeztet a klímaváltozás - állapította meg a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) hétfőn bemutatott friss jelentése.
Idén eddig nyolc, köztük dán, francia, német, iráni, lengyel helyszínnel gazdagodott az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Oktatási Szervezetének (UNESCO) világörökségi listája - tette közzé holnapján a szervezet vasárnap.
A világ 35 kulturális és természeti helyszínének világörökségi listára kerüléséről dönthet az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Oktatási Szervezetének (UNESCO) világörökségi bizottsága, amely szombattól ülésezik Krakkóban.
Tombol az egész olasz sajtó hat magyar vállalhatatlan viselkedése miatt, akik egy pompeji bazilika romjain pózoltak - írta a Blikk.
Négy új - egy kínai, indiai, iráni és mikronéziai - helyszínt vett fel a világörökségi listára pénteken az UNESCO Isztambulban ülésező illetékes bizottsága.
A szélsőségek elleni határozott fellépésre és a világ kulturális örökségének védelmére szólította fel a nemzetközi közösséget vasárnap este az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) világörökségi bizottsága, amely 40. ülésszakát kezdte Isztambulban.
A 46 éves nő egy 47 éves barátnőjével fürdött a tengerben, amikor a krokodil megtámadta őket. Az eltűnt nőt még keresik az ausztrál hatóságok.
Számos magyar település a világörökségi cím várományosa. A cím elnyerésétől azt remélik, hogy a településen fellendül majd a turizmus, több munkahely jön létre. Vajon a cím elnyerése után hogyan változik meg egy település élete, mit éreznek meg ebből a helybeliek és összességében a település? Mi lesz jótékony hatással az életükre és mi okoz nehézséget? – a többi közt ezt vizsgálták a Kossuth Rádió Napközben című műsorában.
A nepáli régészeti hatóság első felmérése szerint mintegy 60 templom teljesen megsemmisült az április 25-i földrengésben, a katasztrófában 68 kulturális örökségi helyszín és több mint 200 műemlék szenvedett károkat.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó