"VILÁGTALÁLKOZÓ" címkével ellátott hírek
Az egyik legritkább és legkevésbé ismert magyar pásztorkutya-fajtát, a mudit mutatják be a nagyközönségnek az első alkalommal megrendezett Mudi Világtalálkozón a nyíregyházi Sóstói Múzeumfaluban.
Gyomaendrőd Város Önkormányzata ebben az évben ötödik alkalommal rendezi meg a világtalálkozót. Az augusztus 17-18-19-20-án megrendezésre kerülő, a Gyoma 300 éves emlékév ünnepségsorozatához kapcsolódó V. Gyomaendrődiek Világtalálkozójára hazavárják az elszármazottakat, hívják és várják a gyomaendrődieket és a város lakosságát is.
Gémesi György köszöntőjével szombaton megkezdődött a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) által szervezett magyar polgármesterek kétnapos világtalálkozója Gödöllőn, a királyi kastélyban.
Ki gondolná, hogy egy ízig-vérig pesti fiatalember, aki a fővárosban élte le gyermek és fiatalkorát, elvágyódjon a fővárosból, amikor felnőtt korba lép. Ki gondolná, hogy nem számít a több mint kétszáz kilométeres távolság, nem számít a fővárosi életforma feladása, egyetlen egy dolog számít, hogy ott, ahol élni szeretne, legyenek nagy állatok. Szarvasmarha, ló, disznó és a többiek. Eleken mindezeket megtalálta, akkoriban volt a környéken 40 000 disznó és vagy 500 tehén. Éppen 28 évvel ezelőtt döntött úgy dr. Heim Lajos fővárosi állatorvos, hogy családjával együtt elhagyják a Budapestet és Elekre költöznek.
A következő években, 2013-ig összességében 270 milliárd forint áll rendelkezésre a határon átnyúló térségek fejlesztésére - jelentette be Szili Katalin a Magyar Polgármesterek Vll. Világtalálkozójának hétfői ülésén, Gödöllőn.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft