"VILÁGVÉGE" címkével ellátott hírek
Szinte már meg sem rezzenünk, ha arról hallunk, hogy jön a világvége, ami 2018-ban sem maradhat el.
Előrébb állították a végítélet jelképes óráját, a mutatók most éjfél előtt két percen állnak, s ilyen nem fordult elő 1953, a szovjet–amerikai fegyverkezési verseny első csúcspontja óta – tette közzé friss megállapítását az Atomtudósok Közlönye című amerikai folyóirat.
Szeptember 23-án kellett volna becsapódnia a Földbe, de késik, mint a déli busz. Az összeesküvés elmélet hívei szerint az új dátum: november 19.
Nem kisebb tekintélyű tudós, mint Stephen Hawking állítja, hogy a két éve felfedezett Higgs-bozon elpusztíthatja az Univerzumot. Bizonyos energiaszint felett ugyanis az isteni részecske elveszítheti stabilitását, és akkor új vákuum keletkezik, amely beszippantja a miénket.
Mondhatnánk úgy is, hogy túléltük a „rettegett” világvégét. És akkor most mi lesz? Belépünk egy olyan esztendőbe, amely 13-ra végződik. Sokan azt remélik, ez az év most szerencsés lesz.
Feltehetően Koniec Swiata, azaz a lengyelországi Világvége nevű település várta a világon a legjobban a világ végét, remélve, hogy végre nem lopkodják tovább helységnévtábláját.
Egy munkanélküli férfi benzinnel lelocsolta, majd felgyújtotta magát az állítólagos világvége miatt pénteken a kelet-ukrajnai Luhanszk megye egyik kistelepülésén. A megyei rendőrség szerint a 45 éves férfi előtte élettársával italozott, azután követte el az öngyilkosságot. Összeégett holttestét egy családi házban találták meg Szokolohorivka faluban. Szomszédai elmondása szerint a férfi gyakran beszélt a világvége eljöveteléről, és arról, hogy öngyilkosságra készül.
Még Gyula belvárosának európai uniós pénzügyi forrásból finanszírozott rekonstrukciója idején, 5–6 évvel ezelőtt vetődött fel az ötlet, hogy a Harruckern téri szökőkutaknál decemberben a betlehemi jászolon kívül birkasimogató is kapjon helyet.
Maja romoknál, dél-mexikói szent helyeken, Sztálin moszkvai bunkerénél és a délnyugat-franciaországi Bugarach faluban gyülekezve várták a világvégehívők a megmentésükre érkező földönkívülieket, vagy legalábbis valamilyen, az apokalipszis hangulatához illő rendkívüli eseményt.
Nem árusított jegyeket a világvége túlélését lehetővé tevő bárkára az ENSZ - jelentette ki a világszervezet pekingi képviselete.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft