"VILLAMOSENERGIA" címkével ellátott hírek
A hazai villamosenergia-fogyasztás 0,8 százalékkal emelkedett 2018-ban, és az év során a korábbi rendszerterhelési csúcs is többször megdőlt - derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) jelentéséből.
Az alacsony beszerzési árak révén mérsékelni lehetne a lakossági energiaárakat- idézi az MTI a Magyar Nemzetnek nyilatkozó szakértőket.
Magyarországon a lakosságnak kevesebbet kell fizetnie a villamos energiáért, mint Romániában, annak ellenére, hogy az áram egy részét Magyarország Romániától vásárolja - írta kedden a Maszol.ro hírportál.
A MAVIR kiemelkedő villamosenergia-fogyasztást mért az idei, hosszan elhúzódó kánikulában: június-augusztusban 10 744,4 gigawattóra volt az ország fogyasztása, ami mindössze 116,5 gigawattórával marad el az eddigi, 2007-es rekordtól - közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.
Benyújtotta a parlamentnek a Fidesz rezsicsökkentésért felelős képviselője az újabb, 11,1 százalékos rezsicsökkentést megalapozó javaslatát.
Lengyelországban 2016-tól áramhiánnyal kell számolni, mert az erőművek elöregedtek, és csúcsidőkben felszökik a fogyasztás - írja a lengyel gazdasági minisztérium tanulmánya.
Továbbra sincsen új áramkereskedelmi szerződése a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt.-nek a tavaly decemberben lejárt megállapodása helyett, a szolgáltatás felfüggesztése ezért fennáll - mondta Egyházi Nikoletta, az E.ON Hungária Zrt. szóvivője az MTI érdeklődésére szerda este.
A társaságcsoport szerint helyes a Fidesz azon kezdeményezése, hogy módosítani kell a villamosenergia-számlázás 2008-as jogszabállyal bevezetett rendszerét.
Magyarország számára kiemelt cél az energiafüggőség csökkentése, az ország kiszolgáltatottsága miatt szükség volt "túlélési stratégia" kidolgozására - mondta Holoda Attila, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikai helyettes államtitkára szerdán Budapesten, a Magyar Elektrotechnikai Egyesület 59. Vándorgyűlésén.
Emelkednek a lakossági energiaárak január 1-jén az inflációt meg nem haladó mértékben, a villamos energia ára 2,7 százalékkal, a földgáz és a távhő ára pedig 4,2-4,2 százalékkal nő - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft