"VIRÁG" címkével ellátott hírek
18 éve mindig az államalapítás ünnepén köszönti a Képviselő-testület a lakókörnyezetükért tenni akaró füzesgyarmatiakat.
Az első Virágos Udvar pályázat meghirdetése óta 16 év telt el. Azóta minden évben az államalapítás ünnepén köszöntjük a füzesgyarmati közterületek lelkes szépítőit.
Füzesgyarmat Város Képviselő - Testülete díjazni szeretné azokat a lakosokat, akik a házuk előtti területet példaértékű módon gondozzák.
A Virágos Magyarországért versenynek minden évben van kiemelt témája. Idén a Magyar Turizmus (MT) Zrt. tematikus évéhez, a Gasztroélmények évéhez kapcsolódva keresik azt a hazai éttermet, amely kiemelt figyelmet szentel környezetének gondozottságára, virágosítására. A versenyre május 31-ig lehet pályázni - közölte az MT Zrt. az MTI-vel.
Szarvason aligha akad ember, aki ne hallott volna már a Komép Városgazdálkodási Nonprofit Kft-ről. Nem csoda, lévén ez a gazdasági társaság illetékes a szemétszállítási, útfenntartási, piacüzemeltetési ügyekben, s őket keresik akkor is, ha az utcákon sok a kóbor kutya. Az ő munkájukat dicsérik a szépen rendben tartott, virágos közterületek. Sokrétű feladataikról Pákozdi János ügyvezetővel beszélgettünk.
Vége a kopogó januárnak; sőt, nincs két hét, és csak úgy szippanthatjuk magunkba a márciusi atmot (atmoszférát). (Akkor netán most február lenne?) Hamarosan rügyeznek a pólók és a gallyak. No és persze nyílnak a völgyben a kerti…
Nő a forgalom február 14-e, Valentin-nap előtt a hazai üzletekben az MTI által megkérdezett áruházláncok szerint, a csokoládé és a virág a legnépszerűbb termékek, de több fogy az italokból és plüss állatokból is.
Az első hely megszerzésével Gyula nem csak a 2013. évi Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben győzött, de az európai megmérettetésben is kivívta a jogot Magyarország képviseletére. A versenyt a Magyar Turizmus Zrt. kiemelt projektként kezeli, és szervezéséhez a társaság biztosítja a működési hátteret.
Április. Azok az emberek, akik a termőfölddel azért kötöttek szövetséget, hogy együtt hozzanak létre új értékeket, azoknak az embereknek szent hava az április, ennek a hónapnak minden pillanatát a kertjükben töltik. A kert barátai ilyenkor szinte semmi mással nem érnek rá foglalkozni, csak azzal, ami az ő saját külön bejáratú természetszegletükben történik.
2014. április 12-én rendezik meg a IV. Virágvásárt Újkígyóson.
Hírek