"VIRSLI" címkével ellátott hírek
Úgy főzzük, hogy valójában nem is főzzük. Lehet, hogy ez most poéngyilkosság volt?
Emelkedik a magasabb hústartalmú, nem műbélbe töltött, drágább virslik iránti kereslet az év végi ünnepek előtt; az éves virsli forgalomnak átlagosan 12-15 százalékát értékesítik decemberben az üzletek, de nagyobb a forgalma a szalámiknak és egyes füstölt húskészítményeknek is - közölte a Magyar Húsiparosok Szövetségének (Hússzövetség) társadalmi elnöke az MTI-vel.
Változatlanul a pezsgő, a virsli és a lencse a legnépszerűbb szilveszterkor Magyarországon, de a vásárlók egyre inkább a minőségi termékeket választják az MTI által megkérdezett áruházláncok szerint.
A hagyományos ünnepi ételek közül 21 előrecsomagolt sertésvirslit ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a laborvizsgálatokon minden termék megfelelt, egy mintánál a kellemetlen szag miatt a gyártó ellen eljárást kezdeményezett a hatóság, és több jelölési hiba is akadt.
Alacsony hústartalmú, lengyel gyártású, 1 kilogrammos, vákuumcsomagolt BARONI baromfi virslit vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a LIDL Magyarország Bt. egyik élelmiszerüzletében, a termék hústartalma csupán 18 százalék volt a Magyar Élelmiszerkönyvben (MÉ) előírt 40 százalékkal szemben - közölte a Nébih kedden az MTI-vel.
Változatlanul a pezsgő és a virsli a legnépszerűbb szilveszterkor Magyarországon az MTI-t tájékoztató áruházláncok szerint, de a legkeresettebb élelmiszerek között van a lencse is.
A gyulai húsüzemben nagy gonddal őrzik a hagyományos receptúrát, ám ha valaki meg is szerezné a titkos receptet, akkor sem tudná elkészíteni a gyulai virslit - olvasható a híradó.hu-n.
Vizsgálatot kezdett az orosz élelmiszerbiztonsági hatóság, miután a múlt csütörtökön kiderült, hogy lóhúst találtak az IKEA áruház éttermeibe szállított virsliben.
Megindult a szilveszteri bevásárlási roham. Az üzletek ilyenkor néhány nap alatt annyi virslit adnak el, mint máskor egy-két hónap alatt, és nagy a kereslet a közép árkategóriás pezsgők iránt is.
Pezsgőből az éves mennyiség csaknem fele, virsliből a hatoda decemberben fogy el - derült ki egy piackutatásból.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó