"VÍZGAZDÁLKODÁS" címkével ellátott hírek
Térségében Thaiföld gazdasága a legnagyobb, ezért Magyarországnak érdeke az együttműködés erősítése az ázsiai országgal - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.
Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök videóüzenetében a fejlett izraeli vízgazdálkodási technológia átvételét ajánlotta fel a környezeti gondokkal és vízhiánnyal küzdő iráni lakosságnak - jelentette a helyi média hétfőn.
Vízgazdálkodási fejlesztések valósulnak meg a Tisza mentén, a Közép-Tisza fejlesztései közül folyamatban van például a Szolnok és Kisköre között futó hullámtér kezelési projekt - közölte a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) igazgatója kedden Szolnokon, az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottsága kihelyezett ülésén.
Uniós támogatással valósult meg egy közös vízgazdálkodási és természetvédelmi projekt a Tisza két mellékfolyóján, a Kurcán és a Jegricskán Csongrád megyében, illetve a Vajdaságban – közölte Micskei János, a Vajdaság Vizei Vízgazdálkodási Közvállalat projektmenedzsere szerdán Szegeden.
2014. január 1. óta számos olyan új jogszabály született, illetve jogszabályváltozás történt, melyek miatt a közelmúltban újjáalakult hazánk tizenkét Területi Vízgazdálkodási Tanácsa. A Békés megye legnagyobb részét lefedő Körös-vidéki Területi Vízgazdálkodási Tanács (KTVT) elnökének, Farkas Zoltánnak a munkáját a jövőben a KÖVIZIG látja el.
A Világbank 30 milliárd dollárt költ a vízgazdálkodásra, összesen 300 fejlesztési projektet igazgat, és a világ legnagyobb vízgazdálkodási támogatója - mondta William Rex a Világbank ágazati igazgatója a Budapesti Víz Világtalálkozó utolsó napján.
Néhány héten belül elkészül a nemzeti vízstratégia, amelyhez felhasználják a szakmai fórumokon összegyűjtött, a vízgazdálkodás ésszerűsítését célzó, több mint 1000 javaslatot, a dokumentum jóváhagyásra szeptemberben kerülhet a kormány elé - mondta a vidékfejlesztési tárca vízügyért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek.
A Fidesz stratégiai szövetségesének nevezte Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Kisgazda Polgári Egyesület-Kisgazda Polgári Szövetség (KPE-KPSZ) tagjait szombaton, amikor részt vett a „kisgazdák” országos szövetségének békéscsabai ülésén.
A kezdeményezésről a miniszterelnök a múlt héten beszélt, Orbán Viktor az állami beruházásokról Cegléden, a Magosz fiatal gazdáinak kongresszusán azt mondta, a kormány döntött egy öntözési hivatal felállításáról, ennek segítségével a jövőben új alapokra helyezik a mezőgazdasági vízgazdálkodást, és az eddiginél sokkal nagyobb területeken lesz elérhető, olcsó, öntözésre használható víz. A kormányfő hozzátette: közmunkásokat foglalkoztatnának a víztározók építésénél.
A hosszú, forró nyár után kezdtek fellélegezni a hűvösebb időt szeretők, azonban csak rövidke ideig örülhetnek az enyhülésnek. Pénteken még kedvező lesz számukra a "széljárás", azonban szombaton ismét 30 fok körüli melegben liheghetnek.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft