"VÍZÓRA" címkével ellátott hírek
Figyelem! Holnaptól kezdődik a meteorológiai tél. Ebből kifolyólag Diós Zsolttal, az Alföldvíz Zrt. PR-munkatársával beszélgettem.
Az év eleji nagy hideg miatt több mint 2300 vízóra fagyott el az Alföldvíz Zrt. szolgáltatási területén, Békés és Csongrád megyékben, valamint Bács-Kiskun megye kiskunmajsai járásában - mondta Goda Sándor, az Alföldvíz üzemviteli főosztályának vezetője pénteken, Mezőmegyeren sajtótájékoztatón.
Tél. Kemény tél. Bitang kemény tél. Be elszoktunk tőle…
Akármennyire volt kellemesen meleg az ősz, a december meghozta a mínuszokat. Jobbra már nem számíthatunk, sőt, a hőmérséklet tovább csökken, lassan havazni is fog. Befagynak a vizek, és elfagynak a vízórák, vízvezetékek is, hacsak nem védjük meg az érzékeny szerkezeteket.
Vízóraaknába esett pónilóhoz riasztották a tűzoltókat a szentendrei Pannónia utcába vasárnap délben, az állatot kimentették - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem helyettes szóvivője az MTI-vel.
Ellopták a TIT Budapesti Planetárium vízóráit kedd éjszaka, a helyreállításig a látogatóknak nem tudnak vizet biztosítani - közölte az intézmény szerdán az MTI-vel.
Békéscsaba, Deák utca és Becsei Oszkár utca sarok, péntek délelőtt, 10,45 óra. A Békés Megyei Vízművek Zrt. furgonjának csomagtartóját kinyitja a cég munkatársa Diós Zsolt, és az utca közepén teával, kávéval kínálja a meghívott újságírókat. A vízművek sajtótájékoztatója az utcán kezdődött.