"VÖRÖSISZAP-KATASZTRÓFA" címkével ellátott hírek
Igazságtalannak, aránytalannak és méltánytalannak nevezte a vörösiszapper megismételt elsőfokú eljárásában a Győri Törvényszéken hozott hétfői ítéletet Devecser polgármestere.
Az úgynevezett vörösiszapper megismételt elsőfokú eljárásában ma délután hirdet ítéletet a Győri Törvényszék.
A felelősöket meg kell nevezni, folytatni az építkezést és minden esztendőben visszajönni, emlékezni - jelentette ki a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára vasárnap a vörösiszap-katasztrófa ötödik évfordulóján tartott kolontári megemlékezésen.
Eddig tizenheten adtak be kérelmet a vörösiszap-katasztrófa során károsult magánszemélyek közül nem vagyoni káruk megtérüléséért - írta a Magyar Nemzet szerdán.
Pénteken van a vörösiszap-katasztrófa harmadik évfordulója, az érintett települések csendes megemlékezést, fáklyás felvonulást tartanak.
Közös országos véradást szervez a vörösiszap-katasztrófa harmadik évfordulójára és a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapjára a katasztrófavédelem és a Magyar Vöröskereszt.
Vádat emeltek a vöröiszap-katasztrófa ügyében tizenöt ember ellen több vétség és bűntett elkövetése miatt - közölte az ügyészség.
A vörösiszap-katasztrófa nem a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. tevékenységének következménye - jelentette ki a cég vezérigazgatója sajtótájékoztatón kedden Ajkán.
A Nemzeti Nyomozó Iroda - a vörösiszap-katasztrófával kapcsolatban – halált előidéző közveszélyokozás vétsége és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást. Az ügyben jelenleg nyolc gyanúsított van, valamennyien a MAL Zrt. jelenlegi és volt munkavállalói, akik szabadlábon védekeznek. A már korábban meggyanúsított B. Zoltán, dr. D. József, F. Józsefné és Sz. Tibor után az elmúlt napokban még négy személy került gyanúsítottként kihallgatásra - tájékoztatta a hír6.hu-t Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft