"VULKÁNKITÖRÉS" címkével ellátott hírek
Egy hét-nyolc éves fiú épségben megmaradt csontvázát ásták ki a dél-olaszországi Pompejiben, amelyet a Vezúv 79-es kitörése semmisített meg a város számos lakosával együtt.
Ismét kitört a szeptemberben aktívvá vált Agung vulkán az indonéziai Balin - közölték kedden a hatóságok. A riasztási fokozatot a legmagasabb szintűről alig néhány napja vitték le egy fokozattal.
Szerdán megnyitották Bali nemzetközi repülőterét, de az Agung vulkán környékét továbbra is el kell kerülni - figyelmeztette a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata a Balin tartózkodó magyar állampolgárokat.
A legmagasabb, négyes szintű, vörös riasztást adta ki hétfőn hajnalban az indonéz katasztrófavédelmi hatóság a Bali szigetén lévő Agung vulkán hét végén kezdődött kitörése miatt, és azonnali távozásra szólította fel a vulkán 8-10 kilométeres körzetében élőket.
Tisztviselők szerint megjósolhatatlan, hogy mi fog történni.
Nagy kitörésre készül Japán egyik legaktívabb tűzhányója 30 éven belül - állapították meg brit kutatók, akik a vulkáni magma felhalmozódását tanulmányozták.
Észak-Amerika legaktívabb vulkánja a hétvégén kitört mexikói Colima tűzhányó - mondta el az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában Kósik Szabolcs vulkanológus.
A Colima csütörtökön kezdett ismét füst- és hamufelhőt kilövellni magából, a környező településeket azóta 5 centiméter vastag fehér hamuréteg borítja.
Kitört egy vulkán Japán egy kicsiny déli szigetén pénteken, a hatóságok elrendelték a teljes helyi lakosság kimenekítését.
Több repülőjáratot töröltek szombaton Ausztráliában és Indonéziában.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó