"WEB" címkével ellátott hírek
Legutóbb, tavaly ősszel meséltünk a szeghalmi Szabó György, alias Webmester Gyuri weboldal-gyártó, optimalizáció kereső kozmikus világáról (Gyuri abban segít, hogy a céged nevét lehetőleg a spiccen hozza ki Google királynő keresője). Azóta történt egysmás az életében. Például otthagyta a stabil, nyolcórás anyacégét, és arccal a Nap felé, azaz az álmai felé vette az irányt. Most már 120 százalékban webmester. (Megújult névjegyén ez áll: WEB&SEO kreatív-webmester.hu)
Nem kell rögtön titkosszolgálati tevékenységre gondolni: egészen hétköznapi helyzetekben is felvetődhet a kérdés, hogy van-e tudtunkon kívül kamera a helyiségben - írja a híradó.hu
Szép számmal kerülnek ki szerkesztetlen, ellenőrizetlen hírek a webre. Kattintásvadászat, pontatlanság, elértés, netán szándékos félretájékoztatás miatt gyakoriak a megalapozatlan, ki tudja igaz-e jellegű információk.
Míg Nyugat-Európában az ipari beszállítók csaknem 75 százaléka elérhetővé tesz részletes információkat a weboldalán a keresett termékről, addig Magyarországon ez az arány csak 29 százalék. A magyar ipari cégek még mindig elsősorban abból indulnak ki, hogy vevőik nem használják az internetet, ami már rég nem igaz - állapította meg a Tablazat.hu online beszerzői portál.
Kínában elindították a hivatalos szervfelajánlást szolgáló első állami internetes oldalt - számolt be a helyi média az országos egészségügy-felügyelet bejelentéséről.
Idén már a nyilvános online adatokat is felhasználja az ellenőrzéshez és a vizsgálati célpontok kiválasztásához az adóhatóság, amely többek között a szervezett csalási struktúrák feltárására, az áfára, a kapcsolt vállalkozások transzferárazására, illetve a fiktív számlázás és az indokolatlanul elszámolt költségek felderítésére összpontosít - hívja fel a figyelmet a Mazars.
Az előző évihez képest jelentős gyorsulást mutat, nemzetközi összehasonlításban azonban továbbra is lassú az internetes adatátvitel Kínában.
A videobloggereknek szánt Flip sorozat egy még laposabb, még könnyebb taggal bővült a Mino formájában. Az egyszerű kamerán továbbra sincs semmi extra, gombja is csak annyi van, amennyi feltétlenül kell - de a célnak megfelel - olvasható az origo.hu cikkében.