"WEBÁRUHÁZ" címkével ellátott hírek
Egyre inkább felváltja a bolti vásárlást az online, és a karácsonyi időszakban még többen webáruházakból szerzik be az ajándékokat, így szeretnék megúszni a bolti tülekedést. A szakértők azonban felhívják a figyelmet a veszélyekre, ugyanis a csalók ezt az időszakot használják ki.
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a webáruházat üzemeltető Alza.hu Kft.-vel szemben, mert úgy véli, hogy a vállalkozás "Black Friday" akciója megsérthette a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmát.
Az elmúlt évek fogyasztóvédelmi ellenőrzései 54 százalékról 15 százalékra szorították vissza az e-kereskedelemben tapasztalt jogsértések arányát - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hétfőn az MTI-vel.
Webáruházba visszaküldött terméknél nem lehet az eredeti csomagolás meglétéhez kötni a kifizetett ellenérték visszatérítését, és a teljes összeg visszajár, nem csak a vételár.
Egy cég webáruház nyitására kapott uniós támogatást, a szerződésben vállalta, hogy a saját erő egy részét bankhitelből fedezi, továbbá mindenben együttműködik a közreműködő szervezettel. Mindkét kötelezettségét megszegte, teljes lett a bukás.
Sokan idegeskedhetnek még ezekben a napokban is, megérkezik-e szentestéig a karácsonyra rendelt csomagjuk. Összegyűjtötték a legfontosabb tudnivalókat.
Összesen 20 ezer 520 olyan weboldalt zárolt egy globális szintű együttműködés keretében az uniós rendőri együttműködést koordináló szervezet (Europol), amelyek honlapjaikon hamisított termékeket árultak.
Az adóhivatal és a nyomozó iroda munkatársai ellenőrzik a Mall.hu internetes áruház telephelyét, a vevői megrendeléseket egyelőre nem tudja teljesíteni a cég. A NAV tájékoztatása szerint 4,5 milliárd forint összegű költségvetési csalást elkövető bűnszervezet felszámolására indítottak nyomozást.
Izraelben Telegrass néven nyílt, internetes webáruház működik a marihuána adásvételére - jelentette a tízes tévécsatorna szombat esti hírműsora.
Már a webáruházak több mint fele készült a Fekete Péntekre, az ünnepi hetekre pedig majdnem 90 százalékuk. Az előrejelzések szerint ötödével is nőhet az online kereskedelmi forgalom az egy évvel korábbihoz képest. A nagy készülődés és elvárások ellenére sincs mindegyik szereplő megfelelően felkészülve a vevői rohamokra.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft