"WENCKHEIM-KASTÉLY" címkével ellátott hírek
Hozzávetőleg félmilliárd forint rendelkezésre állhat pályázati lehetőség keretein belül a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Rt. kezelésében lévő szabadkígyósi Wenckheim-kastély felújítására, ám mindez még kevés: több mint egymilliárd forintra lenne szükség a teljes rekonstrukcióhoz. Mindenesetre megnyugtató, hogy L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára biztatóan nyilatkozott a gödöllői Grassalkovich-kastély után legszebb alföldi kastély jövőjét illetően is.
Hagyományos eszköz, melyet környezetünk tisztántartása érdekében használunk. Nem túl sok emberi energiával, egyszerűen mozdulatokkal működik, segítségével a le nem ragasztott vagy oda nem fagyott illetve nem túlságosan nehéz (inkább könnyű, porszerű) anyagokat a különböző minőségű felületeken egy kupacba lehet összegyűjteni, illetve ezeket az anyagokat egy adott felületről könnyedén el lehet tüntetni. Az ilyen módon összegyűjtött anyagokat ennek a tárgynak a segítségével aztán lapátra lehet tenni, és egy gyűjtőedénybe rakni (a seprű szó jelentésének meghatározása saját fejből).
Újabb épülettel gazdagodott hazánk egyetlen interaktív makettparkja, a szarvasi Mini Magyarország: a szabadkígyósi Wenckheim-kastély mini változatát az Ybl-év jegyében adták át pénteken a Szarvasi Arborétumban található makettparkban.
A budapestiek imádják Szanazugot. Már azok a budapestiek, akik tudják egyáltalán, hogy hol keressék a térképen. Azért ne legyünk naivak, mert amíg a Körösök vidékén élőknek természetes és kedvelt hétvégi pihenőhelye a Fekete-Körös és a Fehér-Körös összefolyása, a Kettős-Körös létrejötte, a fővárosi utazási irodák még nem emelték a Szalajka-völgy szintjére ezt a természeti jelenséget.
2013. augusztus 3-án rendezik meg a Kígyósi Kastélyjátékokat Szabadkígyóson.
Nem nyert a szabadkígyósi Wenckheim-kastély felújítására benyújtott pályázat, így ismét megkérdőjeleződik az épület rendbetétele. Pedig a 130 éves komplexum segítő kezekért kiált, az idő lassan, de felemészti a műemlék épületet. Égető a probléma, a kígyósiak érzik, tudják, kastélyukért tenni kell valamit.
Nem nyert a szabadkígyósi Wenckheim-kastély felújítására benyújtott pályázat, így ismét megkérdőjeleződik az épület felújítása. Pedig a 130 éves komplexum segítő kezekért kiált, az idő lassan, de felemészti a műemlék épületet. Égető a probléma, a kígyósiak érzik, tudják, kastélyukért tenni kell valamit.
Csorváson az 1940-es években még négy Wenckheim-kastély volt, napjainkban már csak kettőt láthatunk. A Nagy-majori kastély többek között pompájáról volt híres, amely sajnos ma már csak emlék. Egyesek szerint szomorú szerelmi szálak bújnak meg a történet mögött, vagy szó sincs ilyesmiről?
Lemond a szabadkígyósi Wenckheim-kastély vagyonkezelői jogáról a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő javára a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága - tájékoztatott a szervezet igazgatója.
Még mindig nincs döntés a szabadkígyósi Wenckheim-kastély ügyében. A vagyonkezelési jogra vár a település önkormányzata, hogy végre elkezdhessék a régi épület felújítását. A Műemlékvédelmi Hivatal azonban még nem jelzett vissza a jogot illetően. A polgármester, Balogh József szkeptikus és fél, hogy kicsúsznak a határidőből.