"WIFI" címkével ellátott hírek
Privát adatokat is megtekint ismeretlen hálózaton? Hogyan gondoskodik otthoni internet-hozzáférése biztonságáról? Többek között ezeket a témákat is vizsgálja az Invitel legújabb, ’Ott vagyok otthon, ahol van WiFi?’ című online kutatásában, amelynek célja, hogy még inkább megismerje a magyarok internethasználati szokásait, a vezeték nélküli internettel kapcsolatos preferenciáikat és támogassa a tudatos internetezés terjedését.
Az amerikai Dartmouth Collage kutatói egy bonyolult számítási művelet segítségével kidolgozták, hogyan lehetne a leghatékonyabban növelni a routerből kilépő wifi-jelet. A hálózat ráadásul még biztonságosabb is lesz a módszertől.
Megjelent a kormány határozata a digitális oktatáshoz szükséges iskolai sávszélesség biztosításáról, a belső wifi-hálózat kiépítéséről és működtetéséről.
Szupergyors internetet és teljes wifi-lefedettséget kapnak az állami és egyházi iskolák 2019 végéig - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
Hamarosan a Mount Everest legmagasabb csúcsán lőtt szelfivel sem kell már várni a hegy lábáig, azonnal feltölthetjük, hogy az összes munkában az asztalra fejelő barátunkat gyorsabban eméssze a sárga irigység. És nem utolsó szempont erre hivatkozni, ha a kerület egy részén megint elmegy a net.
A világ egyik leggyorsabban fejlődő gazdaságában vidéken nagyon gyenge az internetellátottság.
Magyarországon is kapható az a három vezeték nélküli kapcsolatot biztosító router, melynek használatát biztonsági okokból nem javasolják, miután pénteken egy veszélyes sebezhetőség kihasználásáról került nyilvánosságra információ.
Ingyenes wifi-hálózatot építenek ki a brüsszeli metróban, amely szeptembertől lesz elérhető valamennyi állomáson - írta a Le Soir francia nyelvű belga napilap internetes oldalán szerdán.
A kormány még az idén javaslatot tehet az internet-előfizetések áfájának csökkentésére, így az előfizetési díjak is csökkenhetnek - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára az Országgyűlésben. Kara Ákos az elektronikus hírközlésről szóló törvény módosításának vitájában úgy fogalmazott: a magyar kormány elkötelezett a digitális fejlesztések mellett, a kormány ezért internetes konzultációt folytatott. Hozzátette: a szolgáltatókkal együttműködve a rászorulók számára is elérhető árú internetcsomagot akarnak létrehozni, valamint ingyenes wifi-szolgáltatást terveznek minden magyar település központjába.
A Magyar Telekom díjmentes, szélessávú Wi-Fi internetelérést biztosító szolgáltatást vezet be április 5-től - közölte a társaság kedden.