"WIFI" címkével ellátott hírek
Bővíti a wifi ingyenes szolgáltatást a vonatokon a MÁV-Start Zrt., a nyár végére az Egerbe közlekedő gyorsvonatok többségén, az egyes Békéscsaba irányába induló InterCity vonatokon, valamint a nyári menetrendben a Balaton északi partján közlekedő Kék hullám és Katica szerelvényeken is igénybe vehető lesz az ingyenes vezeték nélküli internetelérés - közölte a vasúttársaság csütörtökön az MTI-vel.
WiFi-hozzáférést biztosít a jövőben a kanadai nemzeti parkok és a történelmi helyszínek látogatói számára a Parks Canada, hogy így csábítsa a természetbe a fiatalabb generáció képviselőit.
A Google jövőképe szerint a Föld összes lakójának ingyenes vezeték nélküli internetes elérése lesz, aminek koncepciója és terve már elkészült - olvasható a híradó.hu-n.
Ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolatot biztosít utasainak a MÁV a jövő évtől, először a nagy forgalmú fejpályaudvarokon, majd a további forgalmas vasútállomásokon is - közölte a vasúttársaság infokommunikációs igazgatóságának osztályvezetője pénteken Keszthelyen, a vasútállomás wifi-rendszerének átadásán.
Nincs nagy különbség a nyilvános és az otthoni vezeték nélküli hálózatok között, már ami a biztonságot illeti. Érdemes mindenütt körültekintően internetezni, függetlenül attól, hogy laptopon, tableten vagy okostelefonon zajlik a szörfölés - írja a hirado.hu.
Egyre gyakoribb látvány, hogy mindenféle okos kütyükkel wifi-elérhetőség után vadászva bóklásznak emberek egy gyors e-mail vagy csak egy Facebook-poszt reményében. Már Magyarországon is egyre több eszközzel és egyre több helyen lehet csatlakozni az ingyenes internetre. Vannak országok azonban, ahol a wifi már kiment a divatból - olvasható a híradó.hu-n.
Kávézóban csevegni csak a mellettünk ülőkkel érdemes, ha a neten keresztül tesszük ezt, kellemetlen meglepetések érhetnek - hangzott el a Napközben keddi adásában.
Kockázatos a wifi használata a repülőtereken, ugyanis kémkedők hamis internetállomásokon keresztül ellenőrizhetik az internetezők kommunikációját – hívja fel a figyelmet a svéd honvédelem kutatóintézetének (FOI) informatikai szakembere. A kémkedők főként az európai repülőtereken, így a stockholmi Arlanda repülőtéren is ráláthatnak az internetes forgalomra – mondta az informatikus a Svenska Dagbladet című napilapnak.
December végétől szinte teljes a vezeték nélküli internet lefedettség a Budapest Airport termináljain - közölte a repülőtér üzemeltetője pénteken.
Vezeték nélküli nethozzáférést biztosító szamarakon ülve merülhetnek el a bibliai hangulatban az izraeli Kfar Kedem kalandpark látogatói, akik ezentúl akár azonnal megoszthatják különleges élményeiket barátaikkal a Facebookon.