"WIKILEAKS" címkével ellátott hírek
Ötven hét börtönbüntetésre ítélte szerdán egy londoni bíróság Julian Assange-t, a WikiLeaks kiszivárogtató portál alapítóját a szabadlábon védekezés fejében megszabott bírósági megjelenési kötelem hét évvel ezelőtti megszegése miatt.
Az Egyesült Államokban titokban vádat emeltek a WikiLeaks internetes kiszivárogtatóportál alapítója, Julian Assange ellen - adta hírül internetes honlapján péntekre virradóra a The Washington Post.
Újabb 1200 elektronikus levelet hozott nyilvánosságra a WikiLeaks szerdán, állítólag valamennyi az amerikai demokraták kampányfőnöke, John Podesta magán email-fiókjából származik.
A WikiLeaks kiszivárogtató portál szerdán a Twitteren közölte, hogy a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója e-mailjeinek birtokába került és azokat hamarosan közölni fogja.
Ki kell fizetnie 93 ezer font (150 ezer dollár) óvadékot annak a kilencfős csoportnak, amelynek tagjai felelősséget vállaltak az amerikai diplomáciai sürgönyöket ezrével kiszivárogtató WikiLeaks portál alapítójáért, miután pártfogoltjuk júniusban Ecuador londoni nagykövetségére szökött, és nem hajlandó feladni magát.
Ártatlanságát hangsúlyozta és a vatikáni fogdában elszenvedett bántalmazásért panaszt emelt kedden Paolo Gabriele, XVI. Benedek lopással vádolt volt komornyikja a vatikáni bíróságon zajló per második tárgyalásán, melyen tanúként meghallgatták Georg Gaensweint, a pápa személyi tikárát is. A csendőrség cáfolta a vádlott állításait.
Minden készen áll a pápai állam bíróságán a bizalmas vatikáni dokumentumok kiszivárogtatásával vádolt Paolo Gabriele, XVI. Benedek volt komornyikja ellen szeptember 29-én kezdődő perre.
Julian Assange, a Wikileaks alapítója Barack Obama amerikai elnököt támadta abban a videoüzenetében, amelyet menedékhelyéről, Ecuador londoni nagykövetségéről közvetítettek szerdán az ENSZ New York-i székházába a közgyűlés ülésszaka alatt.
Kompromisszumos megoldást javasolt Ecuador a három hónapja a dél-amerikai ország londoni nagykövetségére menekült WikiLeaks-alapító Julian Assange ügyében.
A hivatalos idézés ellenére nem adja fel magát a Scotland Yardnak Julian Assange, a bizalmas amerikai diplomáciai sürgönyöket százezrével kiszivárogtató WikiLeaks alapítója, aki Ecuador londoni nagykövetségén tartózkodik.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft