"ZÖLDSÉG" címkével ellátott hírek
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei megközelítőleg 5 tonna ismeretlen eredetű zöldségszállítmányt találtak egy tehergépjárműben, Makó térségében. A zöldséget lefoglalták, majd megsemmisítették.
Magyar zöldségeket venne Irán.
Több mint 330 milliárd forintot költöttek a magyar háztartások zöldségre és gyümölcsre tavaly, mintegy 12 százalékkal többet az azt megelőző évhez képest, ez a napi fogyasztási cikkek éves forgalmának valamivel több mint a tizede - derült ki a GfK Hungária reprezentatív felméréséből, amelyet a Budapesti Nagybani Piac Zrt. megbízásából végzett.
Értesítjük a Tisztelt lakosságot, hogy a helyi piactéren zöldségvásárt tartunk szeptember 1-én, 7:00 – 9:00-ig!
Az izgalmas elnevezés vonzóbbá teszi a zöldségeket: ha a menzán olyan érdekes fantázianevet adnak nekik, mint "sistergő bab", "dinamit cékla" vagy "citrusmázas csavart sárgarépa", sokkal több fogy belőlük amerikai kutatók szerint.
Mintegy 20 százalékos terménykieséssel lehet számolni a zöldségek esetében az időjárás okozta károk miatt a FruitVeB Magyar Zöldség-gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács szerint.
Békéscsaba Jamina városrészének egyik közismert és népszerű kereskedelmi központja a Mezőker Kft. telephelye. Jellemző, hogy a könyelv már úgy emlegeti az egykori Bohn téglagyárat, a később a Jamina téglagyár 1. számú telepét, mint Mezőker udvar. Azért járnak ide a csabaiak, mert minden élelmiszerszer boltja minden igényt kielégít, árui mindig frissek és nagyon jó áron megvásárolhatók. Azonban a Mezőker Kft. nem csak élelmiszer-kereskedelemmel foglalkozik.
Több mint hét tonna igazolatlan eredetű zöldséget találtak egy román kisteherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az ekáer-ellenőrzés (elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszer) során.
Összesen több mint 17 mázsa ismeretlen eredetű zöldséget és gyümölcsöt foglalt le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szegedi piacokon tartott ellenőrzésen - tájékoztatta a Csongrád Megyei Kormányhivatal kommunikációs vezetője csütörtökön az MTI-t.
egyeztetést tartottak a zöldség-gyümölcs ágazat helyzetéről Budapest, 2014. október 28., kedd (MTI) - A lakosság biztonságos és kiváló minőségű magyar élelmiszerekkel, köztük zöldségekkel és gyümölcsökkel történő ellátása közös érdek; ennek biztosításáról, valamint a magasabb feldolgozottságú termékek előállításának növeléséről is tárgyaltak a Földművelésügyi Minisztériumban (FM) a FruitVeB - Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet vezetői - közölte a tárca az MTI-vel kedden. A további témák között az élelmiszerfeldolgozó-ipar technológiai fejlesztése, az exportbővítés lehetősége és az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia megvalósításának feladatai szerepeltek. Az FM közleménye szerint Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a szakmaközi szervezetek közül elsőként Mártonffy Bélával, a FruitVeB elnökével és Ledó Ferenccel, a Délalföldi Kertészek Szövetkezetének (Délkertész) elnökével találkozott, és tárgyalt az elkövetkező évek közös céljairól, a közös munka menetéről. A közlemény leszögezi: a kormány célja, hogy a magyar családok asztalára mindenkor biztonságos, helyben termelt, kiváló minőségű és ízletes magyar élelmiszerek kerüljenek. A hazai élelmiszerek, így a hazai zöldség-gyümölcstermékek és termelők támogatása egyúttal hozzájárul a munkahelyek bővüléséhez, ezzel a vidéki népesség megtartásához. A rossz, silány minőségű termékek kiszűrése védi a fogyasztók érdekeit, segíti az élelmiszergazdaság megtisztulását, támogatja a minőségi élelmiszereket előállító, a jogszabályi és higiéniai előírásokat betartó vállalkozásokat. Mindezt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal folyamatos ellenőrzéssel biztosítja: a tisztességtelen vállalkozások kiszűrése a kormányzat és a szakmaközi szervezet számára egyaránt fontos. A szakmaközi szervezet vezetői legfontosabb feladatként az áfacsalások kiszűrését, az uniós források felhasználásának célhoz kötöttségét és a hatékony ellenőrzést nevezték meg. Az ágazat helyzetének értékelésekor kijelentették: a hazai zöldség-gyümölcs termelés az évi 2,5 millió tonnáról további egymillió tonnával bővíthető, amelynek nagyobb része külföldön találhatna fogyasztóra - olvasható a közleményben.