"ZÖLDSÉG" címkével ellátott hírek
Fokozottan ellenőrzi a külföldről érkező zöldségeket és gyümölcsöket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az elmúlt hetekben öt szállítmányt, több mint 60 tonna terméket zároltak a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) közös ellenőrzések során - közölte szerdán a Nébih.
Kétméteres ehető csokrot készítenek a nemzetközi nőnap alkalmából az oroszországi Jekatyerinburgban.
Átcsomagolt, átcímkézett, ismeretlen eredetű gyümölcsök és zöldségek után kutatnak a piacellenőrök.
Kovács Zoltán, a Kaposvár NB I-es labdarúgó csapatának kapusa tavaly nyáron Ciprusra szerződött, az újonc Nea Szalamisz együtteséhez. Szerződtetését a helyi lapok jó húzásnak minősítették, hiszen fordulóról fordulóra remek védésekkel járul hozzá csapata kiesés ellen vívott küzdelméhez. Novemberben az ő nevével kezdődött Cipruson a forduló válogatottjának összeállítása, mert védéseivel tartotta a lelket csapatában és hozzájárult ahhoz, hogy megszakadt csapata ötös vereségsorozata. Az Alki elleni hatpontos mérkőzés egyébként 1-1-es döntetlennel zárult.
Polgármesteri tiltások korlátozzák az olasz városokban zajló féktelen farsangi ünneplést. Az olasz sajtó szerint ezzel elrontják a karneváli hangulatot.
A fokozott gyümölcs- és zöldségfogyasztástól a fiatalok nyugodtabbnak, boldogabbnak és energiával telibbnek érezhetik magukat a mindennapokban - derült ki az új-zélandi Otago Egyetem munkatársainak tanulmányából.
Az egyelőre laboratóriumi körülmények között folytatott kísérletek az emberek és a növények kapcsolatát vizsgálta egy zárt rendszerben, különös tekintettel az oxigén, a szén-dioxid és a víz szerepére.
Stratégiai cél, hogy a magyar kertészeti ágazat 3,5 millió tonna - a piaci igényekhez igazodó - jó minőségű zöldség és gyümölcs előállítására legyen képes belátható időn belül - mondta Fodor Zoltán, a FruitVeB ügyvezető igazgatója az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága Kertészeti Albizottságának ülésén.
Több mint három tonna alma, uborka és sárgarépa megsemmisítését, és több mint két tonna körte, nektarin és petrezselyemgyökér zárolását rendelték el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársai csütörtökön Szegeden, a dorozsmai nagybani piacon.
Illegális zöldségtisztító és -csomagoló üzemet számolt fel Újszentivánon a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Csongrád Megyei Kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatóságával közösen - közölte a Nébih csütörtökön.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft