"ZONGORAMŰVÉSZ" címkével ellátott hírek
Az orosz zongorairodalom remekművei szólalnak meg Borisz Berezovszkij estjén pénteken a budapesti Zeneakadémián.
A Cziffra Fesztivál Országos Zongoraverseny fiatal díjazottjai, Tóth Kamilla és Boros Tekla játékával zárul a Zongorista-generációk koncertsorozat évada hétfőn a Fonó Budai Zeneházban - hangzott el az M1 aktuális csatorna műsorában hétfőn.
Magyarországra érkezett Dohnányi Ernő, a világhírű zeneszerző és zongoraművész amerikai hagyatéka, melyet unokája az MTA BTK Zenetudományi Intézetének ajándékozott.
Fazil Sayt a muzulmán vallást sértő kijelentései miatt pénteken másodfokon is tíz hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.
Elhunyt 91 éves korában Zempléni Kornél zongoraművész, a Nemzeti Zenede és a Zeneakadémia egykori tanára - tudatta honlapján kedden a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem.
Elhunyt Dobos Kálmán zeneszerző, zongoraművész, a Magyar Rádió volt szerkesztője. Életének 82. évében hétfőn érte a halál - közölte fia, Dobos Kristóf az MTI-vel.
Kedden, május 21-én 14 óra 30 perckor vesznek végső búcsút a Lelkes-testvérpártól, Lelkes Péter zongoraművész-újságírótól és Lelkes Ágnes színművésztől az óbudai temető szóróparcellájában - tudatta a Madách Színház az MTI-vel.
Hetvenhét éves korában Buenos Airesben pénteken elhunyt Gerardo Gandini argentin zongoraművész, zeneszerző - jelentette be a Buenos Aires-i Colón színház, amelynek Gandini zeneigazgatója volt 1998-ig.
Meghalt Lelkes Péter zongoraművész, újságíró. Búcsúztatása az óbudai temető szóróparcellájában lesz - tudatta a család pénteken.
Polgár Éva zongoraművész nyerte a Los Angeles-i nemzetközi Liszt-verseny nagydíját - közölte hétfőn a Los Angeles-i magyar főkonzulátus.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft