"ZSIROS GYÖRGY" címkével ellátott hírek
De ez a mondat még tavaly májusban hangzott el. Mert most 2017 júniusában: az előkelő 4. helyen végzett a megye II-es bajnokság finisében az Újkígyós FC. Pedig az út egyáltalán nem volt sima. Minderről Zsiros György vezetőedzővel beszélgettem. (Korábban a nagy, 1974-ben az NB I-be jutó Előre oszloposa volt. Akit Gyuri kacskaringós életpályája érdekel, az az írás elejétől kezdje a cikket, s aki pedig az Újkígyósra kíváncsi, az húzza a kurzort a 12. kérdéshez. Tx.)
1980 óta van óraátállítás hazánkban. 2015-ben október 25-én, azaz holnap lesz a következő. Hajnali 3-ról 2-re kell visszaállítani az órákat. Mint sok minden, eme jeles tényező is kettévágja a derék magyar polgár tudatát. Eközben a neten 1 millióan az óraátállítás ellen nevű csoport szerveződik. Én azonban antivirtuális, hús-vér fejeket kérdeztem, hogy kire, milyen biológiai tényezőként hat a téli és nyári időszámítás ciklikus váltakozása.
Nyilván, mert még nem ültettek, válaszolja Zsíros György ex-meteorológus.
Az 1991-ben alapított békéscsabai Lencsési Közösségi Házban működő közösségek a kezdetektől fogva, évente több olyan tematikus kirándulást szerveznek a határon túlra, amelyek kizárólag magyarok által lakott területeket érintenek. Szerdán a nyugdíjas klub egy része a Békéscsabától mintegy 130 kilométerre, keletre fekvő, romániai Menyháza és környéke gyöngyszemeit tekintette meg.
Régebben nem volt ennyi kopasz fiatalember, mint manapság – állítja egy hetven feletti olvasónk. Szerinte ez az 1986-os csernobili katasztrófa hatása miatt van.
Szerintem a szombati villámlás-mennydörgés smafu ahhoz képest, hogy a szomszéd unokája már kora reggel elkezdte ezerrel fújni a lépcsőházban az elő szilveszteri dudáját. No jó, ez az én szocproblémám, de egy biztos, Magyarországot már a hideg sem szereti, vagy tévednék?
Nem tudom, hogy ki mondta ezt. Még a Gúgli királynőnek sincs róla tudomása, lehet, hogy én (haha). Mindenesetre, amikor a hétvégén a nyakunkba kaptuk az első komoly zuhárét, érdekes volt látni (naná, hogy a kocsiból), hogy az égi áldásra az emberek miképp reagálnak. Néhány autó félreállt, sokan türelmesen vártak az ereszek alatt, egy srác fülig érő szájjal tekert ezerrel. De amikor megérkeztünk a házunkhoz, azt láttuk, hogy a szomszéd néni kevesebb, mint másfél lépésre szállt ki a fia kocsijából, és még a kis kockás piaci gurulótáskáját is a feje fölé tartotta. Ahány csapadék féle, annyi emberfajta. Pozitív arcokat kérdeztem az esőről.
Lassan szedni kell a sátorfánkat. Költöznénk, de hova? Bukszánkhoz mérten a Lencsési a legideálisabb terjeszkedési felület. Némelyik tízemeletesben akár négy misiért is kecóhoz lehet jutni. Miközben az egyik lencsói lakos szerint 50 évre vannak kalibrálva a panelok, és már nagyon szorít az idő. Más valaki meg azt mondja, hogy egy nagy csudát, hisz a VHS-re is azt mondták, hogy 10 évet húz ki. Vajon a hányadik ötéves tervben járunk?
Nem mindennapi bravúrt hajtott végre a Vésztői SE megyei II. osztályú labdarúgó-csapata. A sárréti település együttese az elmúlt idény végén az utolsó helyen zárt és csak a különböző visszalépéseknek köszönhette azt, hogy megőrizte tagságát. Az új bajnokságban aztán olyan jól „elkapták a fonalat”, hogy az őszi szezon befejezését követően meggyőző fölénnyel a tabella élén állnak. A gárda edzője, Zsiros György nyilatkozott az őszi teljesítményükről.
Hírek
további friss hírek »