"ZSŰRI" címkével ellátott hírek
Csütörtökön megkezdődött a 18. Gyulai Pálinkafesztivál keretein belül meghirdetett Brillante – 2017 Pálinka és Párlat Verseny érzékszervi zsűrizése a békéscsabai Panoráma Hotelben.
Nem a szervezők, hanem a közönség érdeme, hogy Meryl Streep elvállalta a 66. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale) zsűrijének vezetését, ami igen jelentős teljesítmény, mert az amerikai színésznő most először tölti be a döntnök szerepét egy filmfesztiválon - közölte a világ legnagyobb filmes közönségfesztiváljának igazgatója kedden Berlinben.
Közel negyedezer ifjú, ötfős kolbászkészítő-csapat veselkedett neki csütörtök délelőtt a ládányi, öt kilós vörös darált húsnak, hogy két óra masszív gyúrást követően elkészüljön a mestermű. 19. Csabai Kolbászfesztivál, első nap, első program, első fogalmazás – a nem hivatalos megnyitóról.
Egy Szlovéniában élő magyar diák, a 17 éves Pál Péter kapta a soproni 15. Kaleidoszkóp Fesztivál versmondás kategóriájának fődíját.
Nicole Garcia francia színésznő, rendező, forgatókönyvíró lesz a legjobb elsőfilmnek járó Arany Kamera-díj zsűrijének elnöke a 67. cannes-i filmfesztiválon - jelentették be pénteken a szervezők.
A szervezők által a kortárs filmművészet egyik legjelentősebb rendezőjeként méltatott Tarr Béla lesz a nyári Szarajevói Filmfesztivál versenyprogramjába meghívott alkotásokról döntő nemzetközi zsűri elnöke.
Első alkalommal rendezik meg Budapesten a Vitázik a világ ifjúsága elnevezésű német nyelvű vitaverseny hetedik nemzetközi döntőjét, amelyen nyolc ország tizenhat versenyzője méri össze tudását.
Jövőre újra szól A Dal. A közmédia már várja az előadók és dalaik jelentkezését. Idén újdonság, hogy a magyar nyelvű dalszövegek mellett angolul, illetve az országban élő kisebbségek és etnikumok nyelvén íródott pályaműveket is várja a zsűri.
Először nyerte el mongol film a Puszani Nemzetközi Filmfesztivál (BIFF) fődíját: az Új Hullám elnevezésű versenyprogramban Sakhya Byamba mongol rendező Remote Control című filmje és a dél-koreai An Szen Kjung Pascha című filmjének ítélték oda a 30 ezer dollárral járó elismerést.
Az Orlai Petrics Soma Kulturális Központ és a „Leg a láb” A.M.I. Berény Táncegyüttes néptánc csoportja is részt vett a Békéscsabán megrendezett megmérettetésen.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft