Legfrissebb hírek
Szokolay Dongó Balázs (Magyarország – mit Magyarország, Békés megye, azonfelül Tótkomlós) és Ségercz Ferenc (Erdély; Sepsiszentgyörgy) és az Ég-Világ zenekar muzsikárézott szerda este a Meseházban. Természetesen az interaktív zenész- és hangszerkiállítást én is meglestem.
Ötre emelkedett a szerda délutáni londoni merénylet halálos áldozatainak száma, egyikük a parlament épületébe késsel bejutni próbáló támadó – jelentette be a brit rendőrség.
Csütörtök estig a Kárpát-medencében marad a kellemes, tavaszi idő az ilyenkor szokásosnál több fokkal magasabb hőmérséklettel. Az elvonuló front érintőleges hatásaként kissé labilizálódik a légkör, elszórtan záporok alakulhatnak ki.
Kilenc nő halt meg az Egyesült Államokban egy ritka daganatos betegségben, amelyet feltehetően mellimplantátum váltott ki. Az egészségügyi hatóságok országszerte több mint 350 hasonló megbetegedést tapasztaltak.
Szerda délután el kellett altatni Nur-Nuru-Bint, a Fővárosi Állat- és Növénykert megmaradt koaláját, amelynek életéért múlt hét óta küzdöttek a kert munkatársai, de a súlyos daganatos betegség végül legyőzte az állat szervezetét.
A késes támadó, az általa megsebesített rendőr, és egy további áldozat is életét veszítette abban a londoni támadásban, amelyet terrorcselekménynek minősítettek a hatóságok. A támadó a Westminster hídon több embert is elgázolt, a hírek szerint 10-en sérülhettek meg, sokuknak kritikus az állapota.
Nem túlzás, hogy átlépett egy határt az új pizzájával a Dr. Oetker: csokoládés fagyasztott lepényt dob piacra. A „Dolce al Cioccolato” befalásával egy felnőtt átlagos napi kalóriaszükségletét be is tolja.
A személyijövedelemadó-bevallás adóhatóság által elkészített tervezetének ellenőrzését kéri az ügyfelektől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy a dokumentumok hiánytalanok legyenek a május 22-i leadási határidőre.
Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) megtiltotta a beutazást Ukrajnába Julija Szamojlova orosz énekesnőnek, aki hazáját képviselte volna a májusban Kijevben megrendezendő Eurovíziós Dalfesztiválon.
Meghalt szerdán a veronai buszbaleset egyik, súlyos égési sérülésekkel kezelt sérültje, akit a budapesti Honvédkórházban ápoltak – közölte a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ.