Legfrissebb hírek
Békés megyében ma az alábbi időpontokban és helyszíneken várható sebességmérés.
Mintha nyaralnánk!, sóhajtottam fel Almási kollégának a minap, amikor ráfordultunk a Béke sugárútra, és megláttuk a kora délelőtti nyüzsit. Majd jött egy jobbos-balos-jobbos stb. ívelt kanyar… Tény, Gyula girbe-gurba, mediterrán utcácskáival Csaba labdába sem rúghat (A. úr egyébként békési). Ez van. Így folyik medrében tarka-barka életünk. És a már említett mediterrán fílinget csak fokozta a célállomás, a Végvár Apartman cappuccino árnyalatú épülete. Azonban a Vár utcai polgári házról ezenkívül egyelőre nem sok minden derül ki. Majdan a sikeres parkolásunkat követően (eltévedtünk vagy 6x) Benda Rolandné Icu, az apartman működési igazgatója kinyitotta a szelencét, és csak mesélt, csak mesélt, mesélt az új életéről, az új státuszáról, és úgy általában mindenről.
Szerencséjükre egy orvos és egy tűzoltó is éppen ott pihent.
Nehéz tehergépkocsikat és autóbuszokat ellenőriz a rendőrség országszerte a jövő héten, elsősorban a vezetési és pihenőidővel, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartását, valamint a beutazás, belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálják.
Bronzérmet nyert a Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd összeállítású 4x100 méteres férfi gyorsváltó az úszó-világbajnokságon a Duna Arénában, megszerezve Magyarország első érmét a 17. vizes vb-n.
Heves zivatarokkal, felhőszakadással érkezik a hidegfront. A hét közepére mindenhol 30 fok alatt, néhol 20 fok körül alakulnak a maximumok. A hétvégén ismét több lesz a napsütés és melegszik az idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.
Mintegy kétszáz darab, újrahasznosításra váró, fáradtolajat tartalmazó tartály gyulladt meg vasárnap délután a Békés megyei Ecsegfalva külterületén, egy ipari telephelyen. A tűz lakott területet nem veszélyeztet - tájékoztatta a műveletet irányító Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.
Örök életükre fájó emlék marad számukra az, hogy az édesanyjukkal, Diana hercegnővel folytatott utolsó beszélgetés nagyon rövid volt, mert gyorsan vissza akartak térni a játékhoz - mesélték gyermekkori emlékeikről Károly herceg és Diana hercegnő gyermekei, Harry és Vilmos herceg.
Pavuk Tíra tulajdonképpen feladta a versenyt azért, hogy eleső magyar társának, Tóth Lili Annának segítsen.
A heves zivatarok veszélye miatt már vasárnap délután több járásra másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat. Az érintett területeken a következő órákban olyan heves zivatarok lehetnek, amelyeket viharos szél, jégeső, illetve intenzív esőzés kísérhet.