Legfrissebb hírek
Egy kamion nem sokkal dél után hátulról az elõtte haladó kamionba ütközött Szeghalom belterületén. Az esetnek egy súlyos sérültje van. A félpályás útzárat feltehetõen 17 óra 30 percig tartják fenn az észak-békési városban – tudtuk meg a Békés Megyei Rendõr-fõkapitányságtól.
Erkel Ferenc születésének 114. évfordulóján, péntek délelõtt a gyulai Erkel-házban mutatták be „A gyulai Erkel Ferenc Múzeum Erkel-gyûjteménye” címû kötetet, amelyet sorozatszerkesztõként Nagyné Martyin Emília, szerzõként pedig Németh Csaba történész jegyez.
Hagyományteremtõ jelleggel nyitotta meg kapuit péntek délelõtt a fürdõváros tornacsarnokában és környékén az I. Gyula Expo. Bizonyára az idõ és a gazdaság állapota eldönti, megél-e hosszabb távon ez a kiállítás a békéscsabai mellett.
Ma befejezõdött a 2006/2007-es tanév a közoktatásban. A kisgyermekes családokban komoly gondot okoz a bõ kéthónapos nyári szünet.
Gyurcsány Ferenc ezekben a percekben jelenti be kormánya átalakítását. Kiss Péter a várakozásoknak megfelelõen a MeH élére kerül, Bajnai Gordon az önkormányzati tárcát veszi át, Lamperth Mónika pedig Kiss minisztériumát viszi tovább. Tárca nélküli miniszteri posztot kap Draskovics Tibor is.
A Népszabadság pénteki számában terjedelmes cikkben számol be a Gyermekrák Alapítvány tevékenységérõl. Ebben többek között arról is szól, hogy a kiemelten közhasznú szervezet éves beszámolójában megemlíti, 33 fõvárosi és vidéki önkormányzattal, így a békéscsabaival is kötött megállapodást.

Ha levelet kap az ember lánya az adóhatóságtól, rögtön feszültté válik, s azon töri a fejét, most éppen mit rontott el. Hát most éppen a személyi jövedelemadó bevallását. Mivel a javítást személyesen kell intézni az ügyfélszolgálatnál, még pedig nyolc napon belül gyógyulóan, igen gyorsan szabaddá teszi magát, és célba veszi a Kinizsi utcai épületet Békéscsabán.
Egy súlyos és három könnyû sérültje volt annak a balesetnek, amely csütörtökön késõ este történt a Doboz és Sarkad között lévõ gátszakaszon. Egy férfi Opel Astrájával meg akart fordulni és lehúzódott a gát széléhez. Az autó azonban legurult a gát tetejérõl és a gátoldalon sodródott majd felborult. A kocsi vezetõje és két utasa könnyebben, míg egy utas súlyosan sérült meg.
GURMANIA 2007 néven június legvégén rendezik meg a festõi szépségû kétegyházi Almásy Kastélyban a honi románság harmadik ételfesztiválját – tájékoztatta a Hír6-ot Jova Éva, a Foaia Romaneasca felelõs szerkesztõje.
Az allergén gyomnövény elleni hatékonyabb küzdelem érdekében a gazdasági területek parlagfû-mentesítését, kormánybiztos kinevezését, közmunkaprogram indítását kezdeményezték a pártok – írja a távirati irodára hivatkozva a FigyelõNET.