Legfrissebb hírek
Az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatóságának munkatársai október 20. és 22. között fokozottan ellenõrizték Békés megyében a nyugta-, és számlaadási kötelezettség betartását. Az ellenõrzések során több piacon jártak az adóellenõrök és megfordultak a Csabai Kolbászfesztiválon is.
Az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatóság hátralékkezeléssel és végrehajtással foglalkozó részlege igen jó hatásfokkal dolgozott az elmúlt idõszakban, összesen 14 milliárd forintot hajtottak be.
Komoly sikerrel zárult Hódmezõvásárhelyen a Nemzeti Emlékezet Hete. Az országban egyedülállóan Hódmezõvásárhelyen nem csak egy napon, október 23-án emlékeztek az 1956-os magyar forradalomra, hanem bõ egyhetes rendezvénysorozatot szerveztek az Emlékpont Múzeum munkatársai.
Komoly sikerrel zárult Hódmezõvásárhelyen a Nemzeti Emlékezet Hete. Az országban egyedülállóan Hódmezõvásárhelyen nem csak egy napon, október 23-án emlékeztek az 1956-os magyar forradalomra, hanem bõ egyhetes rendezvénysorozatot szerveztek az Emlékpont Múzeum munkatársai.
Közel egy éves huzavona után határozatképes volt a Dél-kelet Alföldi Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás (Dareh) közgyûlése, amelyen új elnököt választottak a küldöttek. A társulás elsõ embere Molnár Béla, Orosháza alpolgármestere lett, akit arra kért a Hír6, hogy kicsit vázolja fel a régió jövõjét hulladék ügyben. Emellett szóba került, hogy határon átnyúló összefogással lehetne gazdaságosabbá tenni a szemét energetikai célú felhasználását, valamint megtudhatja az olvasó, hogy mit is takar pontosan az oly sokszor hallott rekultiváció.
A felosztó-kirovó nyugdíjrendszer tarthatatlanságáról legalább egy-másfél évtizede folyik a vita. Mára valóban elérkezhettünk ahhoz a ponthoz, ahonnan aligha lehetséges továbbmenni a régi úton. Egyre több a nyugdíjas, egyre kevesebb az aktívkorú, ráadásul a Ratkó-korszak gyermekei most készülõdnek nyugdíjba.
A Mûvészetek Palotája idén õsszel új programsorozatot indított útnak „Cifra Palota” címmel. A sorozat célja, hogy az ország minden megyéje bemutathassa kultúráját, kultúrájának sokszínûségét a neves intézményben.
Magyarország és Románia összehasonlításával ma már lépten-nyomon találkozhatunk a hazai sajtóban. Az exszocialista országok közül a gazdasági és politikai átalakulásban a sereghajtó Románia mára a bezzeg kategóriába tornázta fel magát.
Hárman meghaltak hétfõ hajnalban egy magyar autóbusz balesetében az ausztriai A2-es autópálya stájerországi szakaszán, Modriach közelében, a packi elágazásnál. Az osztrák vöröskereszt közlése szerint a szerencsétlenségben további három személy súlyos sérüléseket szenvedett, huszonegyen könnyebben megsebesültek. A rendõrség négy súlyos sérültrõl tud.
Az autóvezetõk figyelmetlensége miatt vasárnap veszélyben voltak Békés megyében az út melletti telefon- és villanyoszlopok, amint hogy figyelmetlen volt egy nagyszénási autós egy üzletház parkolójában, és volt egy békéscsabai baleset is – nagyjából így összegezhetõ a vasárnap baleseti körképe Békésben.