Legfrissebb hírek
Reprezentatív, szép kiállítású album jelent meg Bánvölgyi László szobrászmûvész és restaurátor munkásságáról. A könyvet Dr. Tóth Attila mûvészeti író plasztikus, lényeglátó írásai teszik teljessé.
Újabb programmal várja a látogatókat a Békéscsabai Irodalmi Esték, amelynek témája ezúttal a vitatott szerepû és értékû Erdélybõl származó író-költõ, Wass Albert lesz.
Válaszút elõtt a Critical Mass; politikusok a kórházigazgatói székekben; mismásoló honatyák; Claudius-szerû kormányzat és rejtélyes kormánypropaganda. Ez a mai menü az interneten szörfözõknek. Jó étvágyat!
A Békéscsaba nõi kézilabda csapata szombaton hazai pályán fogadja a Kiskunhalas csapatát. Bár messze még a bajnokság vége, a tét már most is a bent maradás biztosítása.
A Magyar Televízió tévémûsorokból szervez 2 napos vetítéssorozatot és vitát a nemzetközi konferencia elõzményeként.
Keresve sem lehetett volna jobb alkalmat találni a békéscsabai mûvészetek házának avatására, mint a közelgõ Magyar Kultúra Napját.
Hamis bélyegzõket találtak egy román férfi útlevelében, aki Battonyánál jelentkezett határátlépésre. Az elõzõ napokhoz hasonlóan újabb akkumulátorokat loptak el, ezúttal Gyomaendrõdön, Gyulán határában pedig illegális favágókat csíptek fülön - tájékoztatta a megyei rendõr-fõkapitányság hírportálunkat.
Készenlétben áll a Jégvirág V. nevû jégtörõ hajó a Tiszán Szegednél, de egyelõre nem tervezik a kifutását. Még megnyugtatóbb - és kissé ironikus képet fest a média enyhén pánikra hajazó megfogalmazásairól -, hogy 1981 óta nem is volt példa arra, hogy a térségben jégtörõt kelljen bevetni.
Ahogy már hírül adtuk, szerdára virradóra tragikus hirtelenséggel meghalt Germán Géza lökösházi polgármester, aki 1990 óta volt a határszéli kistelepülés polgármestere. Germán Gézát pénteken helyezik örök nyugalomra.
Két kisfiával hosszú ideig hetente kétszer az uszodába járó apuka nem tudta mire vélni a kicsit fura társaságot. Egy izmos, összhatását tekintve kicsiny felületû fürdõnadrágban lévõ férfi piciny, öt-, hat- és hétéves gyerekekkel melegített be hosszan. S bár nem hallgatózott, de neki úgy tûnt, mintha nem magyarul beszéltek volna.