Legfrissebb hírek
A munkahelyteremtést, a munkavállalás ösztönzését, valamint a munkára való képesség fejlesztését nevezte a gazdaságpolitika három célkitűzésének Burány Sándor a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára hétfőn a külképviseleti gazdasági diplomaták részvételével tartott külpiaci értekezleten Budapesten.
Az MSZP szerint sikeres volt a magyar külpolitika az elmúlt egy évben - mondta Szabó Vilmos, az Országgyűlés külügyi és határon túli magyarok bizottságának szocialista alelnöke.
A Veszprémi Egyházmegye legidősebb és egyben az ország második legidősebb katolikus papja, a 99 esztendős Jung József prépost pappászentelésének 75. évfordulója alkalmából július 7-én 18 órakor mutatja be platinamiséjét a zsámbéki plébániatemplomban. Az idős lelkipásztor 1909-ben Torontál vármegyében született, az Al-Duna-menti Székelykevén.
Az MSZP szerint elkerülhetők lettek volna a szombati melegfelvonulást ért atrocitások, ha a parlamenti pártok megállapodtak volna a gyülekezési törvény módosításáról, és az Országgyűlésben még tavasszal elfogadják azt. Erről Bárándy Gergely, az MSZP országgyűlési képviselője beszélt hétfőn budapesti sajtótájékoztatóján.
A Pénzügyminisztériumhoz fordul a Fidesz-KDNP népjóléti kabinetjének vezetője a júliusban késve utalt családi pótlék miatt. Ez maga Soltész Miklós közölte hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
Ősztől négy külföldi magyar kulturális intézetet irányít új igazgató: a bukaresti, a szófiai, a helsinki és a moszkvai intézet igazgatói posztjára kiírt pályázat eredményeit Hiller István hirdette ki hétfőn Budapesten. Az oktatási és kulturális miniszter bejelentette egy spanyolországi és egy egyesült arab emírségekbeli szakdiplomata poszt létrehozását is.
Az Európai Bizottság az áfáról szóló irányelv módosítását javasolja annak érdekében, hogy a tagállamok rugalmasabban alkalmazhassanak tartós jelleggel csökkentett áfakulcsokat bizonyos szolgáltatások tekintetében - jelentette be hétfői brüsszeli sajtótájékoztatóján Kovács László, az EU adó- és vámügyi biztosa.
A hazai legjelentősebb nemzetközi alternatív színházi seregszemlén, a szegedi Thealter-en a különböző korosztályok közötti színházi kapcsolat kialakítása is cél. A következő nemzedékek érdeklődésének felkeltése érdekében a 18. életévét betöltő fesztivál a gyermekeke és fiatalokat is várja alkotótáborába.
A rendőrség átadta a szakértőnek azokat a vegyi anyagokat, amelyeket a budapesti melegfelvonulás előtt találtak egy Andrássy úti lakásban - közölte Tafferner Éva, a BRFK szóvivője.
Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke a hét elején, a teljes ülés elé terjeszti a kormányfő kezdeményezését és a testület tagjai közösen hozzák meg a választ - mondta Sereg András, az Ab sajtófőnöke.