Legfrissebb hírek
Az elmúlt egy hétben két írásban is foglalkoztunk két megyei labdarúgó csapatunk második vonalbeli szereplésével. Elõbb arról számoltunk be: tétnélküli lesz az utolsó forduló. Az Orosháza harmadik helyét senki nem veheti el, a Békéscsaba pedig kiesett. A helyzet már nem így áll.
A pénteki Békés megyei baleseti krónika középpontjában a lovak és a lovasok szerepelnek. Egy orosházi és egy tarhosi esetrõl számolt be a Hír6-nak a Békés Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtószóvivõje.
Voltak, vannak és maradnak dátumok, amelyeket egy-egy politikai kurzus legszívesebben kitörölne mindörökre a naptárakból. Amilyen reménytelen ez a törekvése, legalább olyan erõvel hiszi, hogy a lehetetlennek ez a fajtája megvalósítható.
Peter Neururer, jelenleg csapatnélküli vezetõedzõ szerint a Bundesliga elsõ és másodosztályában szereplõ futballisták fele a 90-es évek elején rendszeresen doppingolt – adta hírül a FigyelõNET.
Egy kamion nem sokkal dél után hátulról az elõtte haladó kamionba ütközött Szeghalom belterületén. Az esetnek egy súlyos sérültje van. A félpályás útzárat feltehetõen 17 óra 30 percig tartják fenn az észak-békési városban – tudtuk meg a Békés Megyei Rendõr-fõkapitányságtól.
Erkel Ferenc születésének 114. évfordulóján, péntek délelõtt a gyulai Erkel-házban mutatták be „A gyulai Erkel Ferenc Múzeum Erkel-gyûjteménye” címû kötetet, amelyet sorozatszerkesztõként Nagyné Martyin Emília, szerzõként pedig Németh Csaba történész jegyez.
Hagyományteremtõ jelleggel nyitotta meg kapuit péntek délelõtt a fürdõváros tornacsarnokában és környékén az I. Gyula Expo. Bizonyára az idõ és a gazdaság állapota eldönti, megél-e hosszabb távon ez a kiállítás a békéscsabai mellett.
Ma befejezõdött a 2006/2007-es tanév a közoktatásban. A kisgyermekes családokban komoly gondot okoz a bõ kéthónapos nyári szünet.
Gyurcsány Ferenc ezekben a percekben jelenti be kormánya átalakítását. Kiss Péter a várakozásoknak megfelelõen a MeH élére kerül, Bajnai Gordon az önkormányzati tárcát veszi át, Lamperth Mónika pedig Kiss minisztériumát viszi tovább. Tárca nélküli miniszteri posztot kap Draskovics Tibor is.
A Népszabadság pénteki számában terjedelmes cikkben számol be a Gyermekrák Alapítvány tevékenységérõl. Ebben többek között arról is szól, hogy a kiemelten közhasznú szervezet éves beszámolójában megemlíti, 33 fõvárosi és vidéki önkormányzattal, így a békéscsabaival is kötött megállapodást.