Legfrissebb hírek
Ha lenne kedve egy jó nagyot jampeckodni az évzáró házibuli elõtt, játsszon velünk és irány Fenyõ Miki lemezbemutató koncertje!
Mintegy százmillió forint értékû kábítószert próbált a derekára erõsített zacskókban átcsempészni egy albán nemzetiségû német állampolgár a szerb-magyar határon - közölte a vám- és pénzügyõrség szóvivõje szerdán az MTI-vel.
Betörtek egy házba mára (szerdára) virradó éjjel Mezõberényben. A tettes a ház bejárati ajtaját benyomta, majd a lakásba bejutva a kamrához ment, ahonnan egy kis méretû hûtõszekrényt, és bontott faanyagot vitt el.
A múlt század közepén volt egy kicsinyke ország, de mit is beszélek, még mindig létezik, ahova, pontosabban egy kis faluba, odacsöppent egy család. A szálfaegyenes, katonaviselt apa igazgatta az iskolát, és igen szemre való felesége is ott tanított. Szép, tágas lakást kaptak az iskolában, de nem sok értelme volt a tágasságnak, mert csak egy nagy ládát, egy asztalt, székeket és öt szalmazsákot tudtak belerakni. Tudni kell, hogy ez a kis ország bizony elvesztette a II. világháborút, s lakói igen nagy szegénységben leledzettek.

 

Január elején a népszerû operett énekesnõ, Oszvald Marika vezetésével lép fel a vásárhelyi Petõfi Sándor Mûvelõdési Központban a Pesti Magyar Operett Színpad.
Nemrégiben a budapesti Román Kulturális Intézet idén alapított médiadíját vehette át a Gyulán szerkesztett Foaia Româneascã román nyelvû hetilap fõszerkesztõje. A négyezer euróval járó elismerés átvétele után beszélgettünk a magyarországi román sajtómunkással, Jova Évával munkája különlegességérõl, s arról, hogyan éli meg, hogy a honi kis létszámú románság már-már végzetesen kettészakadt. Tegezõdünk, nem lehet másképp.
../img_cikk/_150_ruckjanos_jpg.jpgA tavalyi milliárdos veszteség után néhány tízmilliós nyereséggel zárja a 2007-es évet a Gyulai Húskombinát Zrt., miközben hitelállományát több mint egymilliárd forinttal sikerült csökkenteni. Mindennek eredményeként szerény pénzjutalmat is tudunk a dolgozóinknak adni - összegezte címszavakban a cég mögöttünk hagyott évének legfontosabb gazdasági történéseit Ruck János vezérigazgató. Elmondta, hogy az üzem hároméves átalakítási folyamatának kétharmadára értek idõben, de az elvégzett feladatokkal jobban állnak. A cél egy modern középüzem kialakítása, amely versenyképes termékeivel helyt állt az egyre öldöklõbb piaci versenyben. - Soha ilyen nehéz feladatom nem volt, és azt sem tudtam nem észrevenni, hogy a térség fejlõdéséért aggódók között néhány ellendrukkerünk akadt. Bizonyos embereket nem érdekelnek a tények, s talán nem is sejtik, hogy sokkal több esély volt arra, hogy ez a nagy múltú üzem sok más céghez hasonlóan eltûnjön a süllyesztõben - mondta a Hír6-nak Ruck János vezérigazgató.
../img_cikk/_150_csefan_jpg.jpg
A Gyulai Várfürdõ a város turizmusával együtt kiemelkedõen jó évet zárt 2007-ben, a strand országos összevetésben az ötödik-hatodik leglátogatottabb, ám hogy versenyben maradjon egy újabb, immár harmadik nagy fejlesztése kezdõdik a remények szerint 2008 õszén - tudtuk meg Cséfán Lajos ügyvezetõ igazgatótól. Aki elmondta, minden Békés megyei fürdõt a konkurensüknek tartanak, emellett felhívta a figyelmet a nagyarányú szegedi, makói, aradi és nagyváradi fejlesztésekre is a figyelmet. A Gyulai Várfürdõ, mint arról beszámoltunk, nemrégiben nyerte el a Dél-alföldi Regionális Idegenforgalmi Bizottság alapította „Alföld Turizmusáért díjat".
../img_cikk/_150_rendorlogo_jpg.jpgSzerencsére csak könnyû sérüléssel járó balesetek történtek a hétfõi nap folyamán, így a Szentestét nem árnyékolta be semmilyen tragédia Békés megyében. Viszont egy Békéscsabához közeli tanyát közel egymilliós lopási kár ért.
Karácsonytól a jövõ év elsõ napjaiig a térség legnagyobb turisztikai központja, Gyula kiteheti a megtelt táblát - értesült a Hír6. Gyakorlatilag minden szoba elkelt a szállodákban, a panziókban, apartmanokban is telt ház van. Az erõs turisztika szezon erõsen is zár.