Legfrissebb hírek
A vihar este hat óra után már elérte Magyarországot. Nyugat-Magyarországról jégesõrõl érkezett jelentés- jelezte az Index. Az MTI-nek nyilatkozó meteorológus, Polyánszky Zoltán szerint a vihar gyengébb lesz, mint a tavaly augusztus 20-i volt. Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium mindenesetre a közelgõ vihar figyelembe vételére szólította fel a szabadtéri rendezvények szervezõit.
A békéscsabai polgármesteri hivatal június 22-én, rossz idõ esetén 23-án vagy 24-én Békéscsaba területén légi és földi szúnyoggyérítést végez. A kijuttatott vegyszer ugyan az emberekre és a melegvérû állatokra veszélytelen, de a méhekre halálos. Ezért a polgármesteri hivatal kéri a méhészeket, állományuk védelme érdekében tegyék meg a szükséges lépéseket.
Felmentette beosztásából az intézmény vezetõje csütörtökön a budakeszi Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium igazgatóhelyettesét, aki az interneten SS-egyenruhában volt látható.
Korábban is vásároltak magyarországi ingatlant a határ túloldaláról érkezõ románok. Az utóbbi idõben ezeknek az ügyleteknek a száma megszaporodott − mondta el érdeklõdésünkre Roxin János, ingatlanügyekkel foglalkozó szakember.
265 millió euró, azaz több mint 66 milliárd forint uniós fejlesztési forrás értelmes, hatékony, a gazdasági életet serkentõ és az életminõséget a határ menti térségben javító felhasználásáról tárgyalt csütörtökön a gyulai városháza dísztermében a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) szervezésében négy magyar és négy román megye delegációja.
… és nem Moszkvában, hanem Jerevánban. A többi stimmel." Ez az örökbecsû szólás jutott eszembe egy minapi, Hír6-történet kapcsán. Két, egymástól független információforrás jelezte, hogy az egyik nagyobb Békés megyei városban óriási balhé van kirobbanóban. A második jelzés már pontosabb, konkrétabb volt, mint az elsõ, logikai szálon az elõbbit erõsítette.
Fizetett hirdetést tett közzé a Békés Megyei Hírlap csütörtöki számában Perjési Klára, aki ebben jelezte: a háza elé szervezett csütörtök esti tüntetés ideje alatt nem lesz otthon – adja hírül a Beol.
Már a bíróság is arra kötelezi a Sláger Rádiót, hogy egy idõre kapcsolja le adását, mert a Bumeráng mûsorvezetõi sértegették a bicikliseket – írja a FigyelõNET.
Örménykút külterületérõl loptak el június 19-én éjszaka egy Linear típusú öntözõ-berendezést és 600 méter rézkábelt, összesen egymillió kétszázezer forint értékben.
Két nap alatt százharminc vizsgálatot végeztek el a fogyasztóvédelmi felügyelõség szakemberei két békési városban. Az eredmény meglehetõsen lesújtó volt − mondta el portálunknak dr. Horváth Zsuzsanna regionális igazgató.