Legfrissebb hírek
Pénteken délutánra esett a határidős szabadpiaci olajár: az amerikai könnyűolaj jegyzése hordónként 134,38 dolláron csaknem két és fél dollárral volt előző napi záró értéke alatt, míg a júliusi határidős Brent ekkor 133,78 dolláron állt, 2,3 dolláros olcsóbbodást jelezve.
A cégeknek ez év július 1. helyett a jövő év első napjáig kell a TEÁOR számokat átvezetniük a cégjegyzékben, az igazságügyi és rendészeti miniszter erről szóló rendelete a legújabb Magyar Közlönyben jelent meg.
Tizedik alkalommal rendeznek Rózsaünnepet Szőregen június 20-tól, a háromnapos program leglátványosabb eseményének a június 21-i, szombati karneváli felvonulás ígérkezik.
Az Európai Bizottság pénteken bírálta Romániát laza pénzpolitikája miatt, és sürgette Bukarestet az államháztartás hiányának mérséklésére és gazdaságszerkezeti reformokra.
Ezer pedagógus veszítheti el állását a nyáron a normatív finanszírozás csökkenése miatt - közölte Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke pénteken Budapesten.
Életveszélyesen megsérült az a 74 éves férfi, akit egy utcai szóváltást követően feltehetően a közelben lévő építkezésnél használt állványcsavarral megszúrt egy 14 esztendős fiú pénteken - közölte a rendőrség.
A román kormány az idénre eredetileg megállapított pénzösszegen felül még 200 millió eurót fordít az észak-erdélyi autópálya finanszírozására - jelentette ki Ludovic Orban román közlekedési miniszter.
A rendőrség híradása nyomán március végén számolt be a Hír6.hu arról, hogy egy, a gyulai kórházban elhunyt asszony ügyében a fia orvosi műhibára gyanakodva bejelentést tett a rendőrségen. Megtudtuk, egy orvos szakértői véleményre várnak az ügyben.
A kormány adja vissza az egyházi iskoláktól a korábbi években elvett 2,7 milliárd forintot, és a kabinet tartsa be az egyházi iskolák támogatására vonatkozó törvényi passzusokat - mondta a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke pénteken, Budapesten, sajtótájékoztatón.
Az üzemanyag árának drasztikus emelkedése miatt májusban 7,8 százalékkal 1,33 millióra csökkent az új személygépkocsik regisztrációja Európában az egy évvel korábbihoz képest - tette közzé pénteken az európai gyártók szakmai szövetsége(ACEA). Az év első öt hónapjában 0,7 százalékkal kevesebb, 6,92 millió gépkocsi kapott rendszámot. A csökkenéshez hozzájárult az is, hogy egy nappal kevesebb volt a munkanap májusban.