Legfrissebb hírek
A Jaffát ebben az esetben leginkább hallgatni, és nem inni kell. A gyulai zenekar eddig is sokat hallatott magáról, de szombaton valami más is elkezdõdhet számukra. Talán az igazi karrier.
Ismét egy blogra hivatkozunk, hisz annak írója megkeresett bennünket egy nyílt levéllel, melyet Orosháza önkormányzatának címzett. Témája aktuális: a vasúti szárnyvonalak megszüntetése. A bejegyzés írója nem fukarkodik a bírálatokkal, egyik oldalt sem kíméli.
Gálvölgyi Jánossal remek dolog beszélgetni. Pontosabban remek dolog hallgatni azt, ahogyan mesél. Mesél a gyermekkori kalandról, mesél a kemigráfus fényképészetrõl, a valóságshowkkal és sztárocskákkal tûzdelt hétköznapjainkról. Közben persze el-elsüppedünk a nosztalgia szennyes habjaiban, a színház világában és a napi gondokban. Gálvölgyi Jánossal Hankó Viktor beszélgetett.
Napirend elõtti felszólalásban Varga Zoltán, szocialista képviselõ hozta fel a vasút témáját, amelyre több reakció is érkezett pro és kontra. Érdekes vitát nyitottak a képviselõk, amelybõl kiderült, hogy majdnem mindegyikük ugyanazt szeretné elérni, csak másként.
A gyulaiakat messze földön is ismerhetik lokálpatriotizmusokról. Hogy mindez nem csupán szóbeszéd, hanem élõ valóság, azt bizonyítja a Budapesten élõ gyulaiak szombati találkozója is.
Közadakozásból és minisztériumi támogatásból összegyûlt az a százezer euró, amibõl a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum megvásárolhatja Munkácsy egyik festményét.
A Szociális Munkások Napja november 12-e. Békéscsabán a Kiváló Szociális Munkáért kitüntetést 2000-ben alapította a közgyûlés. Azóta minden évben ünnepélyes keretek között kerül sor a szociális munkások megünneplésére, és a városi kitüntetés átadására.
A gazdasági és közlekedési miniszter, a Magyar Telekom Távközlési Nyrt. és a Pannon GSM Távközlési Zrt. vezetõivel aláírta a 900 MHz-s GSM frekvenciahasználati jogosultság 7,5 évre (2016. május 4-ig) szóló meghosszabbításáról szóló szerzõdést.
Csütörtökön több fõvárosi szerverközpontban is razziáztak a rendõrök, s ennek hatására az ország internetes adatforgalma is érzékelhetõen visszaesett. Az akció áldozatául esett a Bithumen, az egyik legnépszerûbb hazai torrentoldal.
Egy 53 éves román állampolgár jelentkezett belépésre a battonyai átkelõhelyen csütörtökön egy román teherautó sofõrjeként. A férfi ellenõrzésekor kiderült: a Budakörnyéki Bíróság körözi és elfogató parancsot adott ki ellene – tudtuk meg az orosházi határõrség szóvivõjétõl.