Békés megyei hírek
A minap nagy balhét kavart az egyik külföldi ruházati cikkeket forgalmazó webáruház esete, ahol rosszul, átlagban 90 forintos árakkal voltak feltüntetve a ruhák. Az élelmes vásárlók azt hitték, hogy ennyiért jutottak hozzá, de miután az áruház rájött a hibára, azonnal törölte a rendeléseket.
Csatlakozva a Miskolci Nemzeti Színház felhívásához a Békéscsabai Jókai Színház, a Körös Irodalmi Társasággal karöltve, augusztus 27-én délután, néma olvasással emlékezett a nemrég elhunyt Esterházy Péterre, a teátrum Művész Kávéházának teraszán.
Per pillanat egy gyarmati (gyarmati ?) remek srác történetét duplikáljuk - uszkve 7 hónap elteltével... Íme, egy srác Békéscsabáról. Most már Füzesgyarmatról is. Miközben mindig is gyarmati volt. Illetve 28 éve Gyulán adta ki magából az első életsikolyt (később a metálbandájával leginkább halálsikolyokat dúrt a világegyetembe). A neve hangtanából kifolyólag lehetne akár tót is (ha mondjuk dr. Ferencz Rezső kollégánk kutatásait vesszük alapul), amúgy horvát – de a Google királynő feltételezése szerint a családnevét viselő fejek megtalálhatók szerb és német földön, vagy éppen az Egyesült Államok berkein belül is. Pozojevich Miklóst, a füzesgyarmati önkormányzat rendezvényszervezőjét kérdeztem a film-színház-muzsika triumvirátusáról.
Még lehet jelentkezni az új utakon járó békéscsabai Színitanházba, amely eddig is a színházi háttérszakmák legrangosabb magyarországi képzőhelye volt, immár a Baross Imre Artistaképző Intézet tagintézménye – ezzel új lehetőségek és képzések várják a jelentkezőket. A pótfelvételi augusztus 31-én 10 órától lesz a Békéscsabai Jókai Színházban, így azoknak a diákoknak sem kell elkeseredniük, akik nem jutottak be egyetlen felsőoktatási intézménybe sem.
Mihály Réka (Kopp Békéscsabai Atlétikai Club) édesapjától, az egykori többszörös bajnok Mihály Lászlótól kapta a csabai sportegyesület az örömhírt, amelyet mi is közlünk:
Több mint 4300 közlekedési jogsértést tárt fel a rendőrség három nap alatt, a keddtől csütörtökig tartó országos sebességmérő akciója során - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon pénteken.
A Békés Megyei Önkormányzat szervezésében, a jövő hét szombaton (szeptember 2.), a békéscsabai főtéren megvalósuló Megyenapon sok-sok programmal várják a szervezők a megyében élőket: színpadi produkciók, nemzetiségek bemutatkozása, kézművesvásár és kistermelői piac, gyerekprogramok, a megyei értéktárban szereplő tételek bemutatkozása.
A Békéscsabai Rendőrkapitányság augusztus 25-én őrizetbe vett egy férfit, aki Békéscsabán, az Andrássy úton kiabált a mentőszolgálat munkatársaival és a vele szemben intézkedő rendőrökkel.
Három nemzet (román, moldáv, magyar) + 10 mester és egy japán nagymester + 120 fiatal judoka + 20 Békéscsabáról ki-bejáró veterán harcos a szimpla mérlege a Gyáni János (Békés Megyei Kano Judo SE mestere) által instruktált szanazugi ifjúsági táborban szervezett, a napokban is zajló, bentbarakkos edzőtábornak.
Nyerjen éves bérletet az Előre NKSE-től!
Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

éves bérletet az Előre NKSE-től!

Sport
Nyerjen kényeztető arckezelést Adrienn Kozmetikájától!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

kényeztető arckezelést Adrienn Kozmetikájától!

Szépség
Nyerd meg a Yes, Chef! 5000 Ft értékű utalványát!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

Nyerd meg a Yes, Chef! 5000 Ft értékű utalványát!

Étel ital