Békés megyei hírek
Családi és/vagy baráti összejöveteleken tapasztalható az a fajta bensőséges hangulat, ami Békéscsabán, a Lencsési lakótelep egyik emblematikus rendezvényén, az András napi kolbászparádén is tetten érhető. Az immár kilencedik alkalommal életre hívott Féja Géza téri minifesztivál egyik legfőbb jellemzője, hogy a zegernye időjárás ellenére kellemes melegség járja át a szíveket és persze a gyomrokat is.
A Magyar Diáksport Szövetség közgyűlésének döntése nyomán immár Kormos Mihály vezeti a megyei szervezetet. Mint kérdésünkre elmondta, Balogh Gábor, a szövetség országos elnöke kérte fel arra, hogy jelöltesse magát és vegyen részt a Békés megyei elnöki posztért folytatott küzdelemben.
A véradók napjához kapcsolódva két Békés megyei cég véradási akciót kezdeményezett a Magyar Vöröskeresztnél. A Szarvasi Mozzarella Kft. és a Famíliatészta Kft. is kiemelten fontosnak tartja az egészséges életmódot és a társadalmi felelősségvállalást, ezért támogatásukkal november 26-án Mezőberényben, 27-én pedig Szarvason szerveztek véradást.
Az Orosházi úti felüljárót legkésőbb december közepéig nyitják meg 2X2 forgalmi sávon – közölte megkeresésünkre a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. Hozzáteszik: az Ihász utcai felüljárót, vagyis a Repülőhidat karácsony előtt tervezik átadni a forgalomnak. A közlés az újabb késések, halasztott átadások okaira nem tér ki.
Gyulán immár majd három évszázados hagyománya van a pálinka készítésének. A város első főzdéjét Harruckern János György alapította 1731-ben. A tradíció „egyenesági” letéteményese a Báró Harruckern Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft. A vállalkozás által működtetett főzde és kóstolóház egy 15 hektáros, gyümölcsösök által körülölelt területen található, ahol a legmagasabb minőségű nedűkhöz vezető úton Fabulya Attila, okleveles pálinkabíráló vezetett végig bennünket.
Idén ismét megszervezi hagyományos karácsonyi élelmiszer adománygyűjtését a Magyar Élelmiszerbank Egyesület: újdonság, hogy immár három napon keresztül, november 27-én, 28-án és 29-én várják az adományokat országszerte közel 150 település majd 300 nagyáruházában.
A Békés megye újraszervezésének 300. évfordulója alkalmából meghirdetett versmondó versenyt november 25-én rendezték meg a Békéscsabai Jókai Színház szalonjában. A szépirodalmi vetélkedést két kategóriában bonyolították le, az általános iskolák 5-7. osztályos tanulói, valamint a nyolcadikos diákok és a középiskolások vegyes csoportja mérettette meg magát. Összesen 25 nebuló mutathatta meg tehetségét.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arról adott tájékoztatást, hogy a 4232-es jelű, Körösladányt és Gyomaendrődöt összekötő út 18+688 km szelvényében lévő Gyomai Hármas-Körös-híd karbantartási munkálatait november 28. és december 15. között végzik. A munkavégzés idejére félpályás jelzőlámpás forgalomkorlátozást és időszakosan teljes hídzárat vezetnek be.
A hétvégén elhunyt Kőváry E. Péter, azaz Peti bácsi, ahogy mi hívtuk. Hogy kik? Többnyire a fiai zenésztársai, haverjai. Meglehet, kicsit későn köszönök el tőle, de szerintem elköszönni sohasem késő. Amúgy rövid ideig kollégák is voltunk: 1993-ban a Délkeletnél, sőt 2009 nyarán nálunk, azaz a hír6.hu-nál is dolgozott. Búcsú az egyik utolsó mohikántól.
A megyeszékhely karácsonyfáját november 24-én délelőtt állították fel a Városháza előtt, a Szent István téren. A hat méter átmérőjű és nyolc méter magas ezüstfenyő súlya megközelítőleg 1.5 tonna.
Nyerjen Csabai gondolatképeskönyvet!
Nyerjen! 1.000 Ft értékben!

Csabai gondolatképeskönyvet!

Kultúra
Nyerje meg névjegykártyáját a Szitamax-tól!
Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

Nyerje meg névjegykártyáját a Szitamax-tól!

Szolgáltatás
Nyerje meg Rózsa Erika frissítő, regeneráló maszázsát!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

Nyerje meg Rózsa Erika frissítő, regeneráló maszázsát!

Egészség
Hírek

Legfrissebb hírek

Legolvasottabb hírek

Legvitatottabb hírek