Békés megyei hírek
A XX. Jubileumi Mazsorett Gálát utcai felvonulás előzte meg, az ünnepeltek mellett, szeghalmi és biharnagybajomi mazsorettek részvételével, a Csökmői Ifjúsági Fúvószenekar közreműködésével.
Amikor még csak a telefonos időpont egyeztetésénél tartottunk, már akkor olyan érzésem volt, hogy Vargáné Szokol Mariann folyamatosan mosolyog. Később erről 3D-ben is megbizonyosodhattam.
Nekem még jó volt a borítékos rendszer. Tudod, amikor még a kilencvenes években (meg főleg előtte) minden hó harmadikán sorba álltunk Bérszámfejtő Juditkánál a fizóért. És olykor lopva-lopva belekukkanthattunk a másik tasakjába. Sőt még moroghattunk is, hogy neki miért vastagabb. Ráadásul Kávéfőző Marika mindig minden összegről tudott – de hát ugye ez volt a dolog bukéja. Tehát a ’90-es évek közepe-végéig ez a szerkezet gurult: a borítékos gázsi.
Elérte a K2 alaptáborát Klein Dávid és Suhajda Szilárd, akik oxigénpalack és teherhordók nélkül tervezik megmászni a világ második legmagasabb csúcsát - közölte az expedíció kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel szerdán.
Az XL. Békés-tarhosi Zenei Napok keretein belül egy interaktív gyermekműsor kerül bemutatásra a Békési Galériában. A szegedi művésztanárokból álló trió műsora hangszerbemutatóval egybekötött koncert lesz, ami mágikus erejével fogja rabul ejteni a gyermekek és a családok figyelmét. Vizsolyi Líviával, a Mágikus trió vezetőjével beszélgettünk…
A Füzesgyarmatiak és Elszármazottak Baráti Köre Egyesület májusi életéről
Budapesten a belváros belvárosában élt világéletében, hétköznapjai és ünnepnapjai is a Kálvin tér környékén zajlottak. A Bródy Sándor utcai családi bázisról általános iskolás korában a Lónyay utcáig (Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium), középiskolában a Trefort utcáig (ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Iskola), egyetemre az Egyetem térig (ELTE) kellett mennie. Ez a három intézmény biztos, hogy belül van a lakásuk köré húzott ötszáz méteres sugarú körön. Korától függött, hogy iskolába menet reggelente balra, vagy jobbra kellett fordulni a ház bejáratától… Azóta rengeteget változott a helyzet, hiszen jelenlegi lakhelye és munkahelye között csaknem 250 kilométer távolság van, így az elmúlt 8 évben több ezer kilométert tett meg munkába menet.
Tíz évvel ezelőtt, 2006-ban indult el a munka a Budapest Bank Békéscsabai Bankműveleti Központjában.
Ibrányi Éva 1979-től dolgozik óvodapedagógusként, ebből több mint 18 éve Füzesgyarmaton, a Lurkófalva óvodában.
Nyerjen családi belépőt a Szarvasi Arborétum pepikertjébe!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

családi belépőt a Szarvasi Arborétum pepikertjébe!

Szabadidő
SZÍVEK MESSZE EGYMÁSTÓL - A TeÁtriumtól!
Nyerjen! 2.000 Ft értékben!

SZÍVEK MESSZE EGYMÁSTÓL - A TeÁtriumtól!

Kultúra
Legénybúcsú - a Cervinus Fesztivál megnyitóján!
Nyerjen! 6.000 Ft értékben!

Legénybúcsú - a Cervinus Fesztivál megnyitóján!

Fesztivál