Békés megyei hírek
Ma délután Szarvason átadták a Széchényi utcai orvosi rendelőt. Az alábbiakban a TOP-4.1.1-15-BS1-2016-00027 kódszámú „Háziorvosi rendelők infrastrukturális fejlesztése Szarvason” című pályázatról szóló önkormányzati tájékoztatót olvashatják.
Szent György napja, azaz április 24-e az egyik… hanem a legjelesebb keltezés Orosháza létezésében, ugyanis ezen a napon ünnepli a város az újratelepülésének az évfordulóját. Szerdán volt a 275-ik! Tehát: 1744. április 24-én érkeztek meg az első zombai evangélikusok az üres orosházi pusztára, hogy ott kezdjenek új, a vallásszabadságot is biztosító életet. Mindezzel kapcsolatban egy kiváló programfolyammal készült a város, mi a délutáni, harangláb emlékmű-avatást tekintettük meg.
Szent György napja, azaz április 24-e az egyik… hanem a legjelesebb keltezés Orosháza életében, ugyanis ezen a napon ünnepli a város az újratelepülésének az évfordulóját. Szerdán volt a 275-ik! Nem mellesleg, 1744. április 24-én érkeztek meg az első zombai evangélikusok az üres orosházi pusztára, hogy itt kezdjenek új, a vallásszabadságot is biztosító életet. Mindezzel kapcsolatban egy kiváló programfolyammal készült a város, mi a délutáni, harangláb emlékmű-avatást tekintettük meg.
Lépfenével kezelnek egy házaspárt Békés megyében - tájékoztatta a Békés Megyei Kormányhivatal kedden az MTI-t.
Békéscsabán az ivóvíz-főkör éjszakai mosatása miatt április 26-án, pénteken és 27-én, szombaton este a városban több órás vízhiányra lehet számítani.
Két ittas járművezetés gyanúja miatt történt rendőri intézkedés.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
A Békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület Aikido szakosztálya Balázs Sándor 2. danos mester vezetésével 14 fővel képviselte a szakosztályt Makón a IV. Nemzetközi Aikido konferencián és edzésein. Az ünnepélyes megnyitó a Makó Városháza dísztermében volt, ahol a 150 éves magyar-japán diplomáciai kapcsolatot ünnepelték.
Sarkadon, a Vasút utcában 2019. április 18-án 12 óra 30 perc körül egy elektromos kerekesszékkel közlekedő nő a kerékpáros átvezetésen akart áthajtani az út másik oldalára, de nem adott elsőbbséget a neki jobbról érkező személygépkocsinak és összeütköztek.
Az ünnepek előtt sport, technika és kémia tanszereket adományozott a békésszenandrási Szent András Sörfőzde Békés megye egyik leghátrányosabb településén működő iskolának, a Zsadányi Református Általános Iskolának. A kisiskolások sportolását és tanulmányait elősegítő felszerelésekre egy online aukción gyűjtöttek, ahol három egyedi kiadású díszdobozos sörválogatás talált gazdára. A licitből befolyt összeghez a főzde még egyszer annyit ajánlott fel; a teljes összegből pedig olyan eszközöket vásároltak, amikre az iskolában a legnagyobb szükség volt.
Nyerj egy üveg Epres Rosé Fütyülőst a holvegyekitalt.hu-tól!

Nyerj egy üveg Epres Rosé Fütyülőst a holvegyekitalt.hu-tól!

Érték: 3.100 Ft Játszom
Nyerj bluetooth hangszórót a Morpheus PC-től!

Nyerj bluetooth hangszórót a Morpheus PC-től!

Érték: 6.000 Ft Játszom
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft