Békés megyei hírek
Közel egy hónapja startolt a békési megyeszékhely József Attila lakótelepének egyik kultúrintézményében a Máté Taekbo Békéscsaba Fitness Challenge. A taekwondo aerobicos verzéje, a hódmezővásárhelyi Máté Zsolt többszörös Európa- és világbajnok instrukciói alapján egyelőre heti egy alkalommal üzen hadat az elkárhoztatott kilóknak. A három danos mester elmondása szerint azonban az sem kizárt, hogy a kivételes mozgáskoordinációkat megkedvelve sokan belefognak a koreai anyasport elmélyült tanulmányozásába is. Hát akkor: hajime!
Április közepétől az ügyfelek a megyeszékhelyek kormányablakainál, illetve Vácott is beadhatják pénzügyi fogyasztóvédelmi beadványaikat, s ezek kitöltését a helyi ügyintézők segítik - erről állapodtak meg a közigazgatási tárca, a jegybank és az érintett kormányhivatalok vezetői.
A békéscsabai ligeti zsinagóga mellett lévő Holocaust emlékműnél tartottak ünnepséget csütörtökön a magyar holocaust emléknapja alkalmából. Az áldozatokra emlékezve Markovics Zsolt szegedi főrabbi mondott gyászbeszédet.
A Kovács Béláné vezette Sarkadi Roma Nemzetiségi Önkormányzat immáron ötödik alkalommal rendezett – ezúttal tavaszi – roma kulturális napot a Bartók Béla Művelődési Központban.
Szinte már látjuk a nyuszit, ahogyan hozza a tojásokat, olyan közel van a húsvét. Sokan terveznek ebben az időszakban – lévén az iskolákban is tavaszi szünet van – kirándulást, rokonlátogatást. Ha közösségi közlekedéssel szeretnék céljukat elérni, mielőtt útnak indulnak, nem árt utána nézni, milyen változásokat léptetnek életbe az ünnep idejére.
A Békés Megyei Kano Judo Sportegyesület sikere töretlen, eredményeikkel hétről-hétre bizonyítják, hogy ott vannak a magyar judo élvonalában. Az idei versenyszezon sűrűsége pedig ad is lehetőség bőven, hogy a különböző korosztályok megharcoljanak az érmekért. A hétvégén az ifik, serdülők és gyermekek versenyei következtek a Diákolimpiai és Atom Kupa keretein belül.
A békéscsabai ligeti zsinagóga mellett lévő Holocaust emlékműnél tartottak ünnepséget csütörtökön a magyar holocaust emléknapja alkalmából. Az áldozatokra emlékezve Markovics Zsolt szegedi főrabbi mondott gyászbeszédet.
Közel egy hónapja startolt a békési megyeszékhely József Attila lakótelep egyik kultúrintézményében a Máté Taekbo Békéscsaba Fitness Challenge. A taekwondo aerobicos verzéje, a hódmezővásárhelyi Máté Zsolt többszörös Európa- és világbajnok instrukciói alapján egyelőre heti egy alkalommal üzen hadat az elkárhoztatott kilóknak. A három danos mester elmondása szerint azonban az sem kizárt, hogy a kivételes mozgáskoordinációkat megkedvelve, sokan belefognak a koreai anyasport elmélyült tanulmányozásába is. Hát akkor: hajime!
Közeleg húsvét ünnepe, a lányok, nők, asszonyok a hagyomány szerint hímes tojással hálálják meg a fiúknak, férfiaknak a locsolást. A vélemények megoszlanak az ünnep kedveltsége szempontjából, a nők általában nem szeretik az illatos kölnik keveredését magukon, a gyerekeknek viszont ez egy nagyon izgalmas dolog.
Újabb produkcióra, ezúttal az évadzáró utolsó bemutatóra készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Nem kisebbre vállakoztak, minthogy színre viszik Dés László-Geszti Péter-Békés Pál: A dzsungel könyve című musicalt 2 részben. Az olvasópróbák szerdán kezdődtek, a bemutató alig több mint egy hónap múlva lesz, és 22 alkalommal mutatja be a helyi teátrum a kis Maugli történetét.
Nyerjen! 5.500 Ft értékben!

oxigénterápia kezelést a Grácia High Care Centertől!

Egészség

Nyerjen! 50.000 Ft értékben!

reklámfelületet a hír6.hu-n!

Utalvány

Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

kényeztető arckezelést Adrienn Kozmetikájától!

Szépség

Hírek

Legfrissebb hírek

Legolvasottabb hírek

Legvitatottabb hírek