Békés megyei hírek
Békéscsabán az utóbbi hónapokban többször került már reflektorfénybe a Szent István Egyetem Gazdasági Karának sorsa, sokféle információ keringett áthelyezésről, bezárásról. A hír6.hu-n is foglalkoztunk többször a témával, legutóbbi értesülésünk szerint egyelőre marad a kar, de a jövő még bizonytalan. Szarvas Péter újonnan megválasztott polgármester csütörtökön egyeztetett a megbízott dékánnal.
A belvíz és a kártevők - rovarok és mezei pockok - veszélyeztetik az őszi káposztarepcét Békés megyében. A termelők idén az előző évhez hasonlóan 11 ezer hektáron, időben elvetették az olajipari alapanyagnak termelt növényt.
Ha az ember bepötyögi a Gúgli királynőbe, hogy Berki Krisztián, a kereső az első három helyre a celeb Berki Krisztián nevét dobja ki, míg az olimpiai és világbajnok tornász (itt) csak a pontszerző negyedik. Ritka egy helyzet, amikor azonos névvel két ismert ember él. (Talán hasonló cipőben csak az fővárosi Aradszky László énekes és a békéscsabai Araczki László énekes jár – de ők állítólag távoli rokonok és komák is.) A világklasszis sportoló Berki Krisztiánnal a minap a csabai mesterfokú tornász bajnokságon beszélgettem.
A tervezett internetadó ellen tüntettek három vidéki nagyvárosban csütörtökön. .
Az Érd hazai környezetben rendkívül könnyedén, 32-15-re nyert a Békéscsaba ellen a női kézilabda NB I csütörtöki összecsapásán.
Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata megemlékezésre hívta a városlakókat a Hősök és Mártírok Emléknapja alkalmából a II. Világháborús Emlékműhöz. A napfényes délelőttön sokan fogadták el a meghívást, és vettek részt az ünnepségen.
A Kígyósi-pusztán és Kardoskút térségében is virágzik a pusztában a kamilla. Októberben hasonló jelenséget évtizedek óta nem tapasztaltak a Körös-Maros Nemzeti Parkban.
Szinte még ki sem szellőztették a békéscsabai sportcsarnokból a hétvégi mega disznótoros nemes illatokat, máris kedden, egy másik háromnapos fesztivál, akarom mondani viadal, azaz a tornászok csapat- és mesterfokú bajnoksága költözött a viharsarki kolosszeum atmoszférájában. Kétségtelenül a város nemcsak a kolbász, de a torna fellegvára is.
Közeledik a bajnokcsapat a tabella teteje felé! Hétvégén Nyíregyházán ízlelhette meg a Békéscsabai Röplabda SE alakulata a győzelem oly édes ízét. Az eddig veretlen nyírségiek ellen, szép számú közönség előtt, már több szetten keresztül tartotta stabil játékát a Békéscsaba.
Makra Noémi két aranyérmet nyert a tornászok mesterfokú bajnokságának szerdai nyitónapján.
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Sandviken Tools Kft-től Bacho keretesfűrészt!

Szerszám

Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

utalványt építkezéséhez a Mesterháztól!

Utalvány

Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

vásárlási utalványt a Festék Centertől!

Utalvány

Hírek

Legfrissebb hírek

Legolvasottabb hírek

Legvitatottabb hírek