Békés megyei hírek
Két jeles dátumot ünnepeltek tegnap Szarvason: az újratelepítés 294. és a várossá nyilvánítás 50. évfordulóját. Az első szlovák telepesek 1722 júliusában érkeztek meg ide, hogy a török pusztítás nyomán romba dőlt város helyén újat építsenek. Szarvast (nem először) fél évszázaddal ezelőtt, 1966 júliusában nyilvánították várossá – ez szolgáltatta a másik apropót az ünneplésre. A jeles alkalomból díszpolgári címeket és más kitüntetéseket is átadtak az arra érdemeseknek.
26. alkalommal tartott nyári tábort a Békés Megyei Népművészeti Egyesület. Zárásképpen kiállítást rendeztek a közel 300 táborozó egy hét alatt készült munkáiból.
„Le style est lhomme même” – a stílus maga az ember. Georges-Louis Leclerc, Buffon grófja mondta ezt 1733-ban, akadémiai székfoglalóján, és a mondat a mai napig érvényes, sőt, ma talán még jobban, mint Buffon korában. A francia természettudós tudta, hogy mit beszél. Mint ahogyan tudták, hogy mit beszélnek a Békéscsaba 1912 Előre FC vezetői, új és régi játékosai a Kórház utcai stadion állóhelyi lelátójának A - szektora előtti oldalvonal mellett berendezett asztalainál szemben ülve a drukkerekkel.
Békéscsaba 316 millió forintnyi uniós támogatást nyert el óvodák bővítésére és korszerűsítésére a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében - tájékoztatta Ferenczi Attila (Fidesz-KDNP) városfejlesztési tanácsnok az MTI-t.
Épp az újság halálrovatát böngésztem (az általában nem hazudik) az egyik csabai marketben, amikor megláttam az általános iskolai testnevelőmet. Pontosabban azt láttam, hogy hú de ismerős ez a hosszú, hófehér hajú, szakállas fószer.
És akkor most nem egy szokványos portré következik. Ugyanis a 40 esztendős, békéscsabai Károlyi Krisztián kacskaringós életútja legalább két és fél emberöltő tapasztalatait sűríti magába. Így, még leírva is követhetetlen vadregényes pályaja. Ez a sokszínűség ráadásul a 2003. óta, az általa vezetett Gardaland Kft.-re is igaz. Azonfelül a Gardalandnak hívják a Garda tó melletti vidámparkot is. Mi is az vagyunk, egy vidámpark, jegyzi meg.
Új helyszínen a BNI Csabai Csípős csoport: ezentúl a Munkácsy Hotel ad otthont a találkozóknak. A mottó azonban a régi: Aki ad, az nyer!
A sarkadi rendőrök új pszichoaktív anyagnak minősülő szereket foglaltak le két férfitól.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Nyerjen értékes belépőket a Kenyérünnepre Gyopárosfürdőn!
Nyerjen! 6.400 Ft értékben!

értékes belépőket a Kenyérünnepre Gyopárosfürdőn!

Fesztivál
Nyerje meg az Árpád Pálinka Ország pálinkáját!
Nyerjen! 9.000 Ft értékben!

Nyerje meg az Árpád Pálinka Ország pálinkáját!

Ital