Békés megyei hírek
Történelmet „csinálva” rendhagyó történelemnapot tartott szombaton a békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium, amelyen a pedagógusok társadalmi munkában, fizetség nélkül tartottak érdekes előadásokat. A gimnáziumi tanulók pedig önkéntes alapon vehettek részt a rendezvényen – összesen 69-en élhettek a lehetőséggel.
Szombaton a déli órákban találták meg annak a férfinek a holttesték, akinek eltűnéséről már korábban hírt adtunk.
Matolcsy is megbukott! – mondjon le. Orbán Viktor évértékelő beszéde és a valóság köszönő viszonyban sincs egymással. Pad Ferenc, az MSZP tapolcai országgyűlési képviselőjelöltje kiváló jelölt, amit az is igazol, hogy a baloldali pártok, a Közmunkás Szakszervezet és helyi civil szervezetek is támogatják, valós eséllyel indul az áprilisi választásokon a győzelemért, hogy Veszprém után újabb fideszes hellyel csökkenjen a kormányzó pártkoalíció parlamenti többsége.
Idén januárban 16 153-an kerestek állást Békés megyében, az egy évvel korábbinál 2733-cal kevesebb, de a decemberinél 855-tel több volt az álláskereső – közölte a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja az MTI-vel.
Az elmúlt év második felében kezdődött el a békéscsabai belvárosi rekonstrukció második üteme. A projekt első lépése a 28 esztendős Korzó téri szökőkút bontása volt (ez jelen pillanatban is zajlik), illetve most már az Andrássy úton is folynak a munkálatok.
Megtalálták K. Gyula holttestét. A 38 éves békéscsabai férfi 2015. február 23-án a reggeli órákban kerékpárjával elment az otthonából és azóta ismeretlen helyen tartózkodott. A rendőrök a keresés során megtalálták a férfi biciklijét az Élővíz-csatornában a Békési úti zsilipnél.
NB I-es női kézilabda-mérkőzés. Békéscsaba, 1000 néző. V.: Dobrovits, dr. Tájok. Békéscsaba: Sipeki — Kovács Anett, Nyikolajenko 4 (1), Glusica, Walfisch 5, GÁVAI 4, Szögi 1 (1). Cs.: Kölcze (kapus), Sári 3 (1), Török 1, Diószegi, Borbély, Bottó, Mihálffy. Vezetőedző: Avar György. Érd: JANURIK — Krpezs 5 (1), KOVÁCS ANNA 7, Szekeres 1, Kisfaludy 3, Klivinyi 3, SCHATZL N. 6. Cs.: Gridnyeva, Oguntoye (kapusok), Signaté, VUKCSEVICS 6, Kosztjukova 1, Takács 1 (1), Nick, Mester. Vezetőedző: Szabó Edina. Kiállítások: 12, ill. 12 perc. Hétméteresek: 6/3, ill. 3/2.
De hol vannak a fiatalok? – tette fel a kérdést joggal Varga Mihály meghívott nemzetgazdasági miniszter (NGM) távollétében péntek délelőtt Békéscsabán, a Csaba Gyöngye Kulturális Központban Marczinkó Zoltán István kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, amit néhány perc múltán megismételt Hódsági Tamás, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara M44-es autóút (Kecskemét-Békéscsaba) megépülését érthetően hiányoló elnöke.
Négy településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást.
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

étkezési kupont a Speed-től!

Étel ital

Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

kényeztető arckezelést Adrienn Kozmetikájától!

Szépség

Nyerjen! 1.000 Ft értékben!

Csabai gondolatképeskönyvet!

Kultúra

Hírek

Legfrissebb hírek

Legolvasottabb hírek

Legvitatottabb hírek