Békés megyei hírek
Három településen tartanak vasárnap időközi polgármester-választást: Nyírkátán, Szúcs községben és Udvariban.
Mindössze húsz esztendős volt, amikor nekivágott a világnak. Itthon Békéscsabán úgy tervezte, hogy tényleg bekebelezi az egész világot. Barátaival együtt úgy gondolkoztak, hogy a világra nyíló kaput Strasbourgban találják meg, ezért odavezetett első útjuk, és ott megkeresték a Quartier Lecourbe 1, rue dOstende címet. Az ott álló épületre nagy betűkkel a következő szöveg van felírva: Légion Étrangère.
Sietek, mert ketyeg a parkolóóra, halljuk nem egyszer az utcán a kétszáz éve nem látott ismerősünktől, miközben még szerettünk volna vele néhány lakonikus gondolatot bonckés alá venni. De az idő az ember legfőbb mumusa. Parkolósztorik 1, 2, 3…
Ásványvízzel akarta lemosni a hihetetlenül méregzöld színű búzakalászt az egyik gazda Bánátban, a romániai Arad környékén, egy másik férfi ijedtében majd lezuhant Battonya térségében a forgószárnyú növényvédő repülőgépről, mivel azonosítatlan repülő tárgyon, vagyis ufón érkezett személyek által rajzolt szöveget (KarSeb), sőt halálfejes ábrát vélt felfedezni a levegőből a gabonatáblában.
Miután a szomszéd őrjöngő emberétől (akit minden reggel magára hagy a kedves szomszéd, és csak késő este jön vissza hozzá) kezdtem az arcomba húzni a monitort, és persze már úgy sem tudtam semmi érdemlegeset produkálni, így kapásból beleugrottak a lábaim a futócipőimbe – irány a flaszter. (Amúgy meg sosem értettem, hogy miért tartunk ilyen keserves lelkeket a panelban… jaj, ezért még megüthetem a bokám a nyájas embervédőktől.)
Szombaton Cegléden rendezték a diák korosztály számára az Országos Diákolimpiát! Természetesen a Gyomaendrődi Judo Klub legeredményesebb versenyzője is szőnyegre lépett. Sóczó Rebeka a Diák "A" korosztály 50 kg-os mezőnyében meggyőző teljesítménnyel már harmadszor lett diákolimpiai bajnok!
A rendőrség vádemelést javasol egy férfi ellen, aki Újkígyóson, egy futballmeccsen arcon ütötte a bírót - írja a police.hu.
Benépesült szombaton a ceglédi Városi Sportcsarnok, itt rendezték a Diák A,B,C korcsoportos diákolimpiai döntőt, amelyre több száz judós nevezett. Gyáni János tanítványai igazán kitettek magukért, két diákolimpiai bajnok is született, emellett két bronz és két pontszerző hetedik.
Már csak az utolsó mérkőzés van hátra a Merkantil Bank NB II Liga 2014/2015-ös szezonjából és csapatunknak a 2004/2005. évi Nemzeti Bajnokság után, jó esélye van arra, hogy 2015-ben ismét az első osztályban szerepelhessen. Tíz év hosszú idő és sok minden történt azóta. A Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt. igazgatóságának elnökét időről-időre megkérdezzük a klubbal kapcsolatos fejleményekről és dr. Kovács Mihály ebben az izgalmas időszakban is szívesen állt a rendelkezésünkre.
Böczögő Dorina győzött talajon a tornászok Anadiában rendezett világkupa-versenyén. A békéscsabai tornásznak ez a harmadik világkupa-győzelme: 2008-ban mindkét alkalommal ugrásban nyert. A magyar női tornasport számára is nagy siker ez, mivel talajon vk-arany legutóbb tíz éve született Gombás Laura révén.
Nyerjen! 8.000 Ft értékben!

Közösség - Média - Művelődés!

Kultúra

Nyerjen! 1.000 Ft értékben!

Csabai gondolatképeskönyvet!

Kultúra

Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

a Thermal Autósiskolától 10.000 Ft kedvezményt!

Ajándék

Hírek

Legfrissebb hírek

Legolvasottabb hírek

Legvitatottabb hírek