Békés megyei hírek
A Zerge Ifjúsági Túrasport Közhasznú Egyesület szervezésében, a Békési Önkormányzat és a Békési Kajak - Kenu Club segítségével az idei évben is megrendezésre került az Indián Kenu Túlélő Verseny, amely az idei évben először érkezett Békésre az Élővíz-csatornán Gyuláról Békéscsabán áthaladva az Erzsébet - ligetbe.
A következő hét évben ekkora összeggel gazdálkodhat Magyarország az unió jóvoltából, ehhez azonban csak akkor jutunk hozzá, ha az előírt módszertant betartjuk. Ennek első lépése egy stratégia kialakítása, ez az intelligens szakosodás alapú kutatási és innovációs stratégia, röviden S3.
Kellemetlen, esős időben rendezték meg a hétvégén a Csapat Bajnokság országos döntőjét. A CSB kiírása értelmében a csapatok területi alapon szerveződtek, és az elődöntőkben 21-21 klub tíz-tíz csapata küzdött meg egymással, onnan a hat-hat legjobb jutott be a szombaton és vasárnap sorra került fináléba. Csapatunk a májusi dél-keleti régiós selejtező után jutott a döntőbe - tudatta Tóth Sándor ügyvezető.
A Békéscsabai Atlétikai Club serdülő versenyzői nagy számban indultak a hétvégi Serdülő Csapat Bajnokságon. A betegséggel és sérülésekkel megtizedelt csapatunk jól helytállt a nehéz versenykörülmények közötti esős bajnokságon.
Néhány napja kezdődött meg Antwerpenben az Európa Játékok. A tornán van békéscsabai érdekeltség is, mégpedig a Special Olympics Hungary két békéscsabai asztaliteniszezője: Vizsnyai Dávid és Gulykás János. A csabai páros a keddi döntőben kemény küzdelemben gyűrte le az orosz ellenfelüket, ezzel megszerezték az Európa-bajnoki címet.
A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság rendezvényén, 2014. október 3-án 20 településen 26 üzlet és szerviz várja kedvezményes vásárlási lehetőséggel a kerékpárosokat. Az esti órákban figyelemfelhívó lámpafényes kerékpározás indul 9 városban.
Békés megyében is egyre több város csatlakozik a környezetbarát városi közlekedést népszerűsítő európai mobilitási héthez szeptember 16-a és 22-e között.
Pedig képviselni kell valamit, valakit, de leginkább minket. Sőt, muszáj! Azonban sokan úgy gondolják, hogy a politikusaink csak gyalogok, mi több, a rossz nyelvek szerint a górék szimpla gombnyomogatói. Mások meg nem így gondolják. (Még ebben is kettészakadunk.) Ezév október 12-én, leendő önkormányzati képviselőink sorsát az egy négyzetméternyi demokráciában (értsd szavazófülke) döntjük el – egy iksz berovásával. Civileket, polgárokat, illetve hasraütésszerűen: egy képviselőt, valamint egy képviselőjelöltet faggattam erről a sejtelmes szakmáról. Tényleg, maga miért akar politikus lenni?
A nyolcvanas években lett nagykorú, és azonnal tudta, hogy mi szeretne lenni. Szabad, független, jókedvű ember. Ezért aztán igyekezett mindig azt csinálni, amit szeret, és az bizony nem mindig esett egybe azzal az elvárással, amit a korabeli társadalom megfogalmazott egy teneeger korának végére érő fiatalember számára. Hiszen az érvényesülés normális útja akkoriban az iskolák – ki meddig jutott, addig ért – és a kötelezettségek (sorkatonai szolgálat) teljesítése után a szakképzettségnek megfelelő állás elfoglalását jelentette.
Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

a Thermal Autósiskolától 10.000 Ft kedvezményt!

Ajándék

Nyerjen! 30.000 Ft értékben!

reklámfelületet a hír6.hu-n!

Utalvány

Nyerjen! 6.000 Ft értékben!

páros belépőt a Lovakra!

Kultúra

Hírek

Legfrissebb hírek

Legolvasottabb hírek

Legvitatottabb hírek