Békés megyei hírek
Az új törvény egyik legfontosabb célja, hogy hozzájáruljon az élet- és versenyképes mezőgazdasági termelés folytatására alkalmas földbirtokok létrehozásához. A törvény az egyenlő elbánást érvényesíti a belföldi és a tagállami földművesek között, mindemellett a helyben lakókat előnyben részesíti a földszerzésben.
Április 24-én rendkívüli sajtótájékoztatót tartott az MSZP a Békéscsabai Vasútállomás előtt, melynek vendége dr. Ujhelyi István az országgyűlés alelnöke volt, aki az Európa Uniós fejlesztésekről beszélt.
Kötszerrel, gyógyszerrel, antibiotikumokkal, illetve gyógyteával megrakodva zarándokol Dobrudzsába, Tulcsa (románul: Tulcea) megyébe, az Európa utolsó ,,lepratelepeként” emlegetett Tichilesti kórházba Isten országúti vándora, a Komlóról indult Fodor Krisztián missziós testvér. A tulcsai megyeszékhelytől mintegy 37 kilométerre lévő Isaccea városhoz tartozó Tichilesti leprakórház létét a Ceausescu-rezsim alatt szigorú titok övezte, s a Hansen-betegség által ,,megbélyegzetteket” évtizedekig a román néphadsereg katonái őrizték.
Bruttó 52 millió 630 ezer forint bekerülési költségből, mintegy 270 négyzetméter hasznos alapterületű, új orvosi rendelő született Sarkad-újteleki részén az Anti úton. Az ingatlanban egy felnőtt háziorvosi rendelő, egy gyermekorvosi rendelő és egy fogorvosi rendelő lelt otthonra, mely alapvetően a Teleken lakók egészségügyi alapellátását szolgálja.
A húsvéti hétvége kellemes napsütése sokakat kicsalt a természetbe, túrázni, kirándulni indultak vagy kerékpárra ültek. A szabadban töltött időt azonban könnyen megkeserítheti egy büntetés, ha valaki nem tartja be a szabályokat, vagy a kerékpár kötelező felszerelései közül hiányzik valamelyik. A rendőrök nem tekintenek el a szabálytalanságtól, keményen bírságolnak.
A Békési Kajak – Kenu Club megtartotta a 2013. évet értékelő évadzáró vacsoráját, mely egyben a klub rendes évi közgyűlése is volt. A beszámolókban elhangzott, hogy 2013-ban mind pénzügyileg, mind szakmailag kiemelkedő évet zárt az egyesület.
Békéscsabai játékosokkal a soraiban kezdte meg a felkészülést a május végi Európa-bajnoki selejtezőkre a felnőtt női röplabda válogatott. A keret tagjai az érdi sportcsarnokban készülnek Jan de Brandt szövetségi kapitány irányításával.
Üzembe helyezték az arzénmentesítő konténereket Csorváson. A Békés megyei kisváros ivóvizének minősége nem felel meg az uniós szabványoknak, ezért van szükség víztisztításra, amit a távvezeték elkészültéig konténerek biztosítanak.
Együttműködési megállapodást kötött a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság, méghozzá nem mással, mint a számtalan tagintézményt tömörítő, Békéscsaba kulturális életéért felelős kulturális központtal. Bár a közös munka nem új keletű, most magasabb szintre kívánják emelni és a lakosság szolgálatába állítani a kapcsolatot annak érdekében, hogy a jogkövető állampolgárok minél több mindent tudjanak meg a rendőrségről, annak munkájáról és saját jogaikról.
Országszerte mammográfiai szűréseket tartanak pénteken, a szűrés éjszakája elnevezésű programon más vizsgálatokkal, egészségügyi tanácsadással is várják mindazokat, akik tenni szeretnének saját egészségük megőrzése érdekében - közölte az egészségügyi államtitkárság kedden az MTI-vel.
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

étkezési kupont a Speed-től!

Étel ital

Nyerjen! 5.500 Ft értékben!

oxigénterápia kezelést a Grácia High Care Centertől!

Egészség

Nyerjen! 15.000 Ft értékben!

vásárlási utalványt a CSABA-FÁ-tól!

Utalvány

Hírek

Legfrissebb hírek

Legolvasottabb hírek

Legvitatottabb hírek