Békés megyei hírek
Csütörtökön hirdetik ki a felsőoktatási pótfelvételi eljárás ponthatárait a www.felvi.hu oldalon. Ekkor dől el, hogy a 8305 pótfelvételiző közül kik kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben.
A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőrei augusztus 23-án szabálysértési őrizetbe vettek egy kevermesi lakost.
Szarvastól Kétsopronyig több megyénkbeli településről választották ki azt a húsz általános illetve középiskolás fiatalt, akik hamarosan színpadra lépnek a szarvasi Cervinus Teátrum Valahol Európában című musicaljében. A rendező, Varga Viktor úgy véli, ez a darab napjainkban aktuálisabb, mint valaha, mert ebben a pénzközpontú, antihumánus világban az emberségre emlékeztet bennünket.
A BNI a legnagyobb nemzetközi üzleti networking szervezet, amely a világon több mint 190 ezer üzletembert tömörít. A Csabai Csípős csoport szerdánként gyűlik össze a Munkácsy Hotelben. Eheti találkozójukon Ráfi István, az MKB bankárának főelőadását hallgathatták meg a jelenlévők.
Ma 13:30 kor közúti baleset történt Békéscsabán, a Gőzmalom tér-Gyulai úti kereszteződésben, amelyben egy terepjáró ütközött motorossal.
A NAV Békés megyei EKÁER ellenőrzési csoportja olyan vállalkozásra bukkant a közelmúltban, melynek fő tevékenysége a zöldség és gyümölcs nagykereskedelem volt, mégis a vállalkozás telephelyein végzett ellenőrzéskor megközelítőleg 720 kilogramm feldolgozásra váró fagyasztott és nyers húst, zsírt, pörcöt találtak.
Nem lett karatés, mi több, jogász sem: táncpedagógus lett! Íme, egy szelet az ízig-vérig békéscsabai Kerekes Judit életéből:
Konyhalátogatással egybekötött, a tálalószemélyzet tapasztalatai kapcsán szervezett tájékoztatót tartott Prohászka Béla és Dávidné Tóth Edit a Szabó Pál téri iskolában.
Békés megyében vasárnap három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre.
Közeledik az augusztus 27. és szeptember 5. között megrendezésre kerülő kick-boksz világbajnokság. A helyszín az oly sok nagy csatának helyet adó ír főváros, Dublin lesz majd. A rendezők is gőzerővel készülnek, hiszen az ír szövetséget vezető Roy Baker egyben a WAKO európai szövetségét is vezeti, így ez is kötelez az elsőrangú lebonyolításra.
Nyerd meg a Yes, Chef! 5000 Ft értékű utalványát!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

Nyerd meg a Yes, Chef! 5000 Ft értékű utalványát!

Étel ital
Nyerjen családi jegyet a Katalin II. sétahajóra Szarvason!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

családi jegyet a Katalin II. sétahajóra Szarvason!

Szolgáltatás
Nyerjen családi belépőt a Szarvasi Arborétum pepikertjébe!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

családi belépőt a Szarvasi Arborétum pepikertjébe!

Szabadidő