Békés megyei hírek
A Szombathely (11 pont) a harmadik, Békéscsaba (3) a 12. helyről vágott neki a mérkőzésnek. A helyezésbeli és nagy pontkülönbség ellenére a hazaiaknál mindenki bizakodva várta a találkozott, a játékosok és vezetők egyaránt hitték, hogy ebben a bajnokságban eljött az első hazai győzelem ideje. Nem jött el! Pedig a Békéscsaba hazai pályán lejátszott 19 Haladás elleni mérkőzéséből 11-t megnyert, hatszor döntetlent játszott, s mindössze két vereséget szenvedett. A huszadik csabai összecsapás meghozta a harmadik vereséget…
Az ásványvizet a vasúttársaság szeptember 1-jéig, illetve amíg az időjárás azt szükségessé teszi, 10 és 17 óra között osztja.
A klímaváltozás a biztonságos Kárpát-medencében is egyre markánsabban érezteti hatását. Lassan, de biztosan szűnnek meg az egymástól jó megkülönböztethető évszakok, nyáron a hőség nem csak egy, két napig, hanem hetekig tart folyamatosan, télen már nincs is igazából hideg, térdig érő hó meg pláne nincsen, nincsenek nagy olvadások tavasszal, amelyek rendszeresen, évről évre árvízveszélyt jelentettek. Mégis baj van a vízzel, mert mostanában egy óra alatt esik annyi eső, mint máskor egy-két hónap alatt. És baj van a hőséggel is, mert bár kaliforniai méretű bozóttüzek nincsenek, de a folyamatos hőség miatt megszaporodtak a tarlótüzek is. Akár víz, akár tűz a probléma, a megoldás mindig a katasztrófavédelem kezében van. Régen tűzoltóknak hívták őket.
A Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola „Titkos küldetés” elnevezésű projekt keretében 2015. szeptembertől újabb városismereti játékot indít a diákok számára.
A Békés Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztálya értesíti az ügyfeleket, hogy a Rehabilitációs Ellátási és Szakértői Osztály a Békéscsaba, Munkácsy M. u.4. sz. alatti irodaépületbe költözött, és 2015. augusztus 31. napjától itt kezdi meg a hatósági ügyintézést és a szakértői vizsgálatokat.
Gerő Gyula, az Országos Széchényi Könyvtár nyugalmazott könyvtárosa állapította meg egyszer, hogy 1970 és 1985 között Békés megyében épült az országban a legtöbb európai színvonalú könyvtár. Tegyük hozzá: a 2. világháború után éppen Békéscsabán nyílt meg 1952. március 9-én, vasárnap délelőtt, Rákosi Mátyás 60. születésnapján az ország első, szovjet mintára létesített megyei könyvtára a Derkovits sori Urszinyi-házban, amelyben 1944-ig vitéz dr. Jánossy Gyula polgármester lakott.
Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata a Közművelődési, Ifjúsági Oktatási és Sport Bizottság támogatásával ismételten megjelentette a Békéscsabáról gyerekeknek - dióhéjban című könyvet, amelyet a most ősszel iskolába lépő első osztályos gyerekeknek és tanítóiknak ajándékoz.
Várhatóan augusztus végére eléri a 80 százalékos készültséget a Békés Megyei Ivóvízminőség-javító Program kivitelezése — mondta csütörtöki ecsegfalvi sajtótájékoztatóján Gajda Róbert.
Nyerjen kényeztető arckezelést Adrienn Kozmetikájától!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

kényeztető arckezelést Adrienn Kozmetikájától!

Szépség
Nyerjen utalványt a TopLapTop-tól!
Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

utalványt a TopLapTop-tól!

Számítástechnika
Nyerjen étkezési kupont a Speed-től!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

étkezési kupont a Speed-től!

Étel ital